Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2024

Öğrencilerimizden “Kampüsler Dur Diyor” Basın Açıklaması

Üniversiteli Aktif Gençlik Topluluğumuz Gazze’de yaşanan katliama dur demek ve toplumsal farkındalık oluşturmak için basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Filistin’de devam eden saldırılarına tepki gösterildi.

Üniversitemiz Rektörlük binası önünde yapılan basın açıklamasına Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Genel Sekreter Vekillimiz Faruk Küçük, akademik ve idari personelimiz, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, basın mensupları ve öğrencilerimiz katıldı.

Grup adına basın açıklamasında bulunan öğrencimiz Oğuzhan Ezder; İsrail'in çocuk, yaşlı, kadın demeden insanları katlettiğini vurgulayarak  "biz öğrenciler olarak Gazze'de yaşanan katliama karşı on binlerce gencin katılımıyla ilk günden bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz eylemlerimize devam edeceğiz. Tüm halkımızı İsrail'in barbarlığına karşı durmaya davet ediyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından öğrencilerimiz, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını protesto ederek, taşıdıkları "Say Stop", "Filistin Elbet Özgür Olacak" ve "Filistin'de Katliam Var" yazılı dövizlerle sloganlar atarak Öğrenci Yaşam Merkezi Binasına kadar yürüyüş yaptı.