Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2020

Öğretim Üyelerimizden Prof. Dr. Mehmet Tektaş, Doç. Dr. Necla Tektaş, Dr. Öğr. Üyesi İlyas Özer ve Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Özer Tarafından Hazırlanan Alanında Bir İlk Olan “Python ve MATLAB ile Bilişim Matematiği” Kitabı Yayımlandı

Günümüzde bilişim teknolojilerinin yoğun kullanımının yaygın etkisi, eğitim sistemimizdeki geleneksel anlayışı değiştirmektedir. Matematik ve bilgisayar alanında verilen dersler her yıl yeni gelişen teknolojiye ve ihtiyaçlara göre güncellenmektedir.

Bu amaçla, Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Tektaş ile Dr. Öğr. Üyesi İlyas Özer, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necla Tektaş ve Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Özer tarafından hazırlanan “Python ve MATLAB ile Bilişim Matematiği” kitabı oluşturulmuştur. Kitap, uluslararası yayınevi olan Hiperlink tarafından yayınlanmıştır.

Bilişim Matematiği alanında eserler mevcut olmasına rağmen, “Python ve MATLAB ile Bilişim Matematiği “kitabı bu alandaki ilk eserdir.

Çalışmaya katkıda bulunan tüm hocalarımızı tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.