Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2024
Gösterim: 651
Öğretim Üyelerimizin Projeleri TÜBİTAK Tarafından Desteklenmeye Hak Kazandı
Üniversitemiz Öğretim Üyelerinin yürütücülüğündeki projeler, TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
Manyas Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyelerimizden Doç. Dr. Emrah Utku Gökçe’nin yürütücülüğünü yaptığı "Türkiye’de Uluslararası İlişkiler Teorisi Üretmeyi Amaçlayan Çalışmaların Yokluğunun Nedenleri Üzerine Bir Araştırma" başlıklı TÜBİTAK 1002 projesi, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı. Proje, Türkiye’de Uluslararası İlişkiler Teorisi üretimindeki eksiklikleri ve bu duruma yol açan akademik, yapısal ve entelektüel nedenleri kapsamlı bir şekilde incelemeyi hedeflemektedir. Karma yöntemle tasarlanan proje, Türkiye’deki akademik çalışmalara yeni bir perspektif kazandırarak uluslararası literatüre teorik katkılar sunmayı amaçlamaktadır. Malatya Turgut Özal Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Berat Çiçek’in araştırmacı olarak yer aldığı bu önemli çalışma, uluslararası ilişkiler akademisinin gelişimine katkı sağlayacak.
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyelerimizden Dr. Öğr. Üyesi Hazel Çelik Güzel’in yürütücülüğünü yaptığı “Akıllı Telefon Kullanımının Masseter Kasına Kısa ve Uzun Vadeli Etkilerinin İncelenmesi” ve “Bruksizmde Transkutanöz Auricular Vagus Sinir Stimulasyonunun Etkinliğinin Araştırılması- Randomize Kontrollü Tek Kör Çalışma” başlıklı çalışmalar TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
Akıllı telefon kullanım yoğunluğu ve süresine bağlı olarak tenar ve masseter kaslarının hassasiyet ve kuvvet ilişkisinin araştırılmasını amaçlayan ‘Akıllı Telefon Kullanımının Masseter Kasına Kısa ve Uzun Vadeli Etkilerinin İncelenmesi’ başlıklı projeye, Rektör Yardımcımız ve aynı zamanda Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Arş. Gör. Şule Keçelioğlu araştırmacı, Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerimizden Dr. Öğr. Üyesi Tülay Satı Kırkan danışman olarak katkı sağladı.
Transkütanöz auricular vagus sinir stimülasyonunun bruksizm tedavi etkinliği üzerine etkilerini masseter kas aktivitesi, ağrı, stres düzeyi, uyku ve yaşam kalitesi ile otonomik fonksiyonlar yönünden araştırmayı amaçlayan ‘Bruksizmde Transkutanöz Auricular Vagus Sinir Stimulasyonunun Etkinliğinin Araştırılması- Randomize Kontrollü Tek Kör Çalışma’ başlıklı projeye ise, Rektör Yardımcımız ve aynı zamanda Sağlık Bilimleri Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu ve Sağlık Bilimleri Fakültemiz Arş. Gör. Ozan Bahadır Türkmen araştırmacı, Tıp Fakültemiz Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Gülşen Öztürk Örmeci danışman olarak, İstanbul Üniversitesi de proje ortağı olarak katkı sağladı.
Susurluk Tarım ve Orman Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyelerimizden Dr. Öğretim Üyesi Derya Babacan’ın yürütücülüğünü yaptığı “Kolon Kanserinde IFNg Sitokininin Karbonik Anhidraz III (CAIII) Gen Ekspresyonuna Etkisinin Belirlenmesi” başlıklı TÜBİTAK 1002 projesi, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı. Proje, Kolon kanserinde kanserde rolü ile sınırlı çalışması bulunan sitozolik karbonik anhidraz üyesi olan, CAIII’ün IFNg sitokini ile regülasyonunun aydınlatılmasını amaçlamaktadır. Balıkesir Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feray Köçkar’ın araştırmacı olarak katkı sağladığı proje, Kolon Kanseri hastaları için umut niteliği taşıyor.
Projeleri TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanan Öğretim Üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.