Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2024

Öğretim Üyelerimizin Projeleri TÜBİTAK Tarafından Desteklenmeye Hak Kazandı

Üniversitemiz Öğretim Üyelerinin yürütücülüğündeki projeler, TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Turan Başkonuş’un yürütücülüğünü yaptığı “Egzersiz Temelli Oyunlaştırılmış Fiziksel Etkinliklerin Erken Çocukluk Dönemindeki Otizm Spektrum Bozukluğu Tanılı Çocukların Hareket, Denge ve Nesne Kontrolü Becerilerine Etkisi’’ başlıklı projesi, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

919.046,40 TL ile desteklenecek olan projeye, Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyelerimizden Doç. Dr. Aydın Karaçam ve Doç. Dr. Büşra Süngü araştırmacı olarak katkı sağlayacak.

TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanan bir diğer proje ise Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Ahmet Kurtoğlu’nun yürütücülüğünü yaptığı ‘‘Down Sendromlu Bireyler için Stratejik Olarak Tasarlanmış Fiziksel Aktivite Platformu: Sanal Gerçeklik Tabanlı Bir Oyun Geliştirme Çalışması’’ başlıklı proje oldu. TÜBİTAK tarafından 1.500.000 TL ile desteklenecek olan projeye; Rektör Yardımcımız ve aynı zamanda Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu, Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Bekir Çar, Yazılım Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Emrah Dönmez ve Doç. Dr. Serhat Kılıçarslan, Fizyoterapi ve Rehabiltiasyon Bölümü Öğretim Üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Burçin Akçay araştırmacı olarak katkı sağlayacak.

Projeleri TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanan Öğretim Üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.