Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2024

Gösterim: 435

Öğretim Üyelerimizin Sunduğu HORIZON Europe MSCA Projesi Kabul Edildi

Öğretim Üyelerimiz, Ufuk Avrupa Programı HORIZON-MCSA (Marie Skłodowska-Curie Actions) çağrısı kapsamında sunulan E-NOSE-101182748-GAP-101182748 projesinde ortak olarak yer alarak büyük bir başarıya imza attı. Mühendislik ve Doğa Bilimler Fakültesi Öğretim Üyemiz ve Bor Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz (BANÜ-BORTAM) Doç. Dr. Bülent Büyük tarafından sunulan "Electron Nose: Acquisition and Modification of Hierarchically Nanostructured Oxide Active Materials for Advanced Biological Gas Sensor" başlıklı proje desteklenmeye hak kazandı.

Doç. Dr. Bülent Büyük’ün yürütücülüğünde olan projede; Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyemiz ve TENMAK Bor Araştırma Enstitüsü Başkanı Doç. Dr. Miraç Kamışlıoğlu, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyemiz ve Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörümüz Doç. Dr. İsmail Koçak, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyemiz ve Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Harun Özbay ile Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyemiz ve Bandırma Organize Sanayi Bölgesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Adem Dalcalı yer almaktadır. 

8 ülkeden (Türkiye, Ukrayna, Sırbistan, Polonya, Portekiz, İtalya, Özbekistan ve Azerbaycan) toplam 45 katılımcının olduğu ve Türkiye’den 5 araştırmacının bulunduğu Proje, ileri seviye toz nanoteknolojileri ve disiplinler arası bilimsel bir yaklaşım kullanarak gaz sensörü geliştirme alanında öncü bir girişimi temsil etmektedir. Çok parametreli sinyal işleme algoritmalarının son teknoloji nano toz metal oksit sensörlerle entegrasyonunu sağlayarak, biyolojik sensörleri taklit eden ve yüksek bileşen entegrasyonuna sahip kompakt "Elektronik Burun" cihazları geliştirmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca, proje bu sensörleri mobil cihazlara entegre ederek salgınlar, yangınlar ve terörist faaliyetler gibi tehditleri yüksek yerel duyarlılıkla tespit edebilecek yenilikçi bir küresel güvenlik sistemi yaratmayı öngörmektedir. 

Öğretim Üyelerimizi ve bütün proje ekibini tebrik eder, başarılarını dileriz.


Fotoğraflar