Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2024

Rektörümüz “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Programına Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” vesilesiyle düzenlenen bir dizi programa katıldı.

15 Temmuz 2016 yılında yaşanan hain darbe girişiminin 8. yıl dönümünde Bandırma Kaymakamlığı himayelerinde düzenlenen programlara Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tuğg. Levent Eğren, Bandırma Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Ay, Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Demirdaş, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Kahyaoğlu, Bandırma İlçe Emniyet Müdürü Mesut Demirdaş, Bandırma ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programa Üniversitemizi temsilen Rektörümüz Sayın Prof. Dr. İsmail Boz, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Genel Sekreterimiz ve akademik/idari birim yöneticilerimiz katıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı kapsamında düzenlenen etkinliklerin ilki Haydar Çavuş Camii’nde gerçekleştirilen şehitlerin aziz ruhları adına okunan mevlid-i şerif ve okunan hatm-i şeriflerin duasının yapılması oldu.

Haydar Çavuş Camii’ndeki etkinliğin ardından hain darbe girişiminde milletimizin göstermiş olduğu destansı mücadelenin sahnelerini içeren ve Anadolu Ajansı (AA) objektiflerinden oluşan “Milli Birlik ve Beraberlikle Kenetlenen Milletin Zaferi” temalı fotoğraf sergisi ziyareti gerçekleştirildi. Bandırma Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi Melih Çınar Sergi Salonu’nda gerçekleşen serginin açılışını Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal yaptı.

Program kapsamında düzenlenen bir başka etkinlik ise Bandırma Şehitliği’nde gerçekleştirildi. Şehitlik ziyareti mahiyetinde gerçekleştirilen etkinlikte Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı ve dualar okundu. Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz ve protokol üyeleri, şehitlerimizin kabirlerine karanfil bıraktı.

Şehitlik ziyaretinin ardından Bandırma Cumhuriyet Meydan’ında saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan, belgesel ve sinevizyon gösterimleri ile devam eden etkinlikte Üniversitemiz Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Resul Yavuz “Milli Birlik ve Beraberlikle Kenetlenen Milletin Zaferi” temalı bir sunum gerçekleştirdi. Milletimizin iradesinin ele geçirilmeye çalışıldığı o gecenin 8’inci yılında, yaşananları unutmamak ve unutturmamak için düzenlenen etkinlik vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Saat 00.13’ü gösterdiğinde tüm yurtta olduğu gibi Bandırma’daki camilerde de salalar okundu. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Bandırma İlçe Müftüsü Dr. Abdulhamid Pehlivan’ın şehitler için ettiği dualarla program sona erdi.