Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2025
Gösterim: 291
Rektörümüz Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi
Rektörümüz Sayın Prof. Dr. İsmail Boz, Üniversitemiz çalışmaları, akademik başarıları, araştırma olanakları, topluma katkıları, gelecek hedefleri ve vizyonu hakkında bilgiler paylaşmak adına Merkez Yerleşkemizde gerçekleştirilen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Öğrenci Yaşam Merkezi Personel Yemekhanesi’nde düzenlenen toplantıda, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu, Prof. Dr. Mehmet Emin Erçakar, Genel Sekreterimiz Cihangir Boz, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hayrettin Tekümit ile Kurumsal İletişim Koordinatörümüz Öğr. Gör. Muhammet Yörübulut hazır bulundu.
Basın mensuplarıyla bir araya gelerek Üniversitemize dair gelişmeleri paylaşmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz konuşmasına başlamadan önce toplantıya katılan tüm basın mensuplarının kısa bir süre önce geride bırakılan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Basın mensuplarının Bandırma’nın ekonomi, teknoloji, bilim, kültür-sanat ve spor gibi birçok alanda daha ileri noktalara taşınmasında önemli bir rol üstlendiğini belirten Rektörümüz, basın mensuplarının kurumlar ile kamuoyu arasında bir köprü vazifesi gördüğünün altını çizdi.
Üniversitemizin, ülkemizde ve dünyada değişen ihtiyaçları merkeze alarak açmış olduğu yenilikçi bölüm ve programlarında tecrübeli, genç ve dinamik akademik kadrosu, araştırmaya dayalı, uygulamalı ve yüksek teknoloji destekli eğitim modeli ile eğitim-öğretim faaliyetlerini uluslararası düzeyde sürdürdüğünü belirten Rektörümüz, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Dönemi’nin ilk yarısında; eğitimden sanata, bilimden spora, iş birliklerinden kültürel etkinliklere kadar birçok önemli faaliyeti hayata geçirildiğini vurguladı. Yeni açılan İletişim ve Ziraat Fakültelerimizle birlikte fakülte sayımızın 12’ye ulaştığına değinen Rektörümüz, “Ziraat Fakültesi’nin uluslararası düzeyde kaliteli bir eğitim sunması ve bölgedeki kurumlarla yakın iş birliği içinde olması için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda, Ziraat Fakültesi Girişim Komitesi, bölgemizin önde gelen isimleriyle toplantılar düzenlemektedir. 17 Ocak’ta gerçekleştirdiğimiz toplantıda Bandırma Kaymakamı Sayın Engin Aksakal ve Bandırma Belediye Başkanı Sayın Dursun Mirza da aramızdaydı. Yakın zamanda bu çalışmaların daha geniş bir lansman programıyla kamuoyuna duyurulacağını belirtmek isterim.” ifadelerini kullandı.
Yeni eğitim-öğretim döneminde Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Enstitülerimizin tek çatı altında toplanarak Lisansüstü Eğitim Enstitüsüne dönüştürülmesinden bahseden Rektörümüz, “Cumhurbaşkanlığı Kararı ile üniversitemizdeki Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri ve Gönen Jeotermal Enstitüsü, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü çatısı altında birleştirilmiştir. Bu yapılanma ile enstitülerimizin akademik ve idari kapsamı genişletilmiş, 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde daha verimli bir şekilde faaliyetlerine devam etmeleri sağlanmıştır.” dedi.
Üniversitemizin akademik gelişimi ve buna oranla yükselen öğrenci sayısı istatistiklerinden de bahseden Rektörümüz, “2024 YKS sonuçlarına göre, üniversitemiz %106’lık doluluk oranına ulaşarak önde gelen üniversitelerden biri olmuştur. 3.940 kontenjanımıza 4.038 öğrenci yerleşmiş, ek yerleştirmelerle birlikte bu oran %100’e yaklaşmıştır. 2024 YÖK İzleme Kriterleri Raporu’na göre Üniversitemiz; Çift Anadal veya Yandal programlarına katılan öğrenci oranında ilk 3 içerisinde, sosyal sorumluluk projeleri sayısında 8. sırada, Sektör iş birliğiyle üretilen akademik yayın oranında 15. sırada ve kişi başına düşen karbon ayak izi oranında 16. sırada yer almaktadır.” ifadelerini kullandı. Ayrıca Üniversitemizin, URAP 2024-2025 Türkiye Özel Sıralaması’nda 20 basamak yükselerek 136. sıraya yerleşmesinin altını çizen Rektörümüz, Tıp Fakültesi olan üniversiteler arasında ilk kez listeye girerek 87. sırada yer aldığını vurguladı.
Üniversitemizin uluslararasılaşma ve öğrenci değişim programları kapsamındaki çalışmalarına da değinen Rektörümüz, “Üniversitemiz, Erasmus+ ve Mevlâna öğrenci değişim programları çerçevesinde 100’ün üzerinde uluslararası anlaşmaya sahiptir. 69 farklı ülkeden yaklaşık 2.000 uluslararası öğrenci üniversitemizde öğrenim görmektedir. 2024 yerleştirme sonuçlarına göre, 5 kıta ve 69 ülkeden 2.000 uluslararası öğrenci daha üniversitemizi tercih etmiştir.” ifadelerini paylaştı.
Öğrencilerimizin Üniversitemiz içerisindeki sosyal hayatını daha aktif hale getirmek için öğrenci topluluklarının desteklendiğini ve öğrencilerimizin bu yönde teşvik edildiğini belirten Rektörümüz, “Üniversitemizde faaliyet gösteren 83 öğrenci topluluğumuz, kampüs hayatına zenginlik katmaya devam etmektedir. 10 öğrenci topluluğumuz, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen projeleriyle öne çıkmış ve başarı sağlamıştır.” dedi.
Üniversitemizin yurt olanakları ve alt yapı çalışmaları hakkında da bilgiler paylaşan Rektörümüz, “Öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarını karşılamak için Zağnos Paşa Erkek Öğrenci Yurdu’nun inşası tamamlanmak üzeredir. Bu yurt, 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde 1.200 öğrenci kapasitesiyle hizmete girecek ve toplam yurt kapasitemiz 8.000’e ulaşacaktır. Ayrıca, merkezi derslik ve laboratuvar binalarımızın inşası da hızla devam etmektedir.” ifadelerini paylaştı.
Uluslararası öğrencilerle Güney Marmara iş dünyasını bir araya getiren ve kültürler arası iş birliğini destekleyen yenilikçi bir girişim olan BANÜ-Elçi Projesi ile ilgili bilgiler paylaşan Rektörümüz, projenin uluslararası öğrencilerimizi geleceğin ticaret elçileri olarak hazırlamayı ve Güney Marmara’nın uluslararası ticaretteki etkinliğini artırmayı hedeflediğini vurguladı.
“Üniversitemiz, akademik başarılarının yanı sıra topluma katkı misyonuyla büyümeye ve gelişmeye devam etmektedir. Bu süreçte desteğinizi daima yanımızda hissetmekten mutluluk duyuyoruz.” diyerek sözlerine son veren Rektörümüz, katılımlarından ötürü tüm basın mensuplarına teşekkür etti.
Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz’dan sonra söz alan Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hayrettin Tekümit, Tıp Fakültemiz hakkından detaylı veri ve bilgiler paylaşarak Tıp Fakültemizin sahip olduğu teknolojik imkan, akademisyen kapasitesi ile verilen hizmetlerden bahsetti.
2024-2025 Eğitim-Öğretim Dönemi’ne 172 öğrenci ile başlandığını belirten Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hayrettin Tekümit, “YKS tercihi ile gelen 1.sınıf öğrencileri 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında örgün eğitime başlamış olup, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde özel öğrenci statüsünde okuyan 2-3-4.sınıf öğrencileri Üniversitemiz bünyesinde eğitimlerine devam etmektedirler.” ifadelerini kullandı.
Tıp Fakültemizin fiziksel ve teknolojik olanakları hakkında detaylı bilgiler paylaşan Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hayrettin Tekümit, Fakültemizin 12 derslik 1 adet Çalışma Odası, 1 adet okuma salonu,1 adet Anatomi Kuru Maket, 1 adet Diseksiyon Laboratuvarı,1 adet Kadavra Saklama Alanı, 2 adet Mesleki Beceri Laboratuvarı, 4 adet Multidisipliner Laboratuvarı, 1 adet Kimyasal Depolama Ünitesi, 1 adet Sterilizasyon Ünitesi, 2 adet Araştırma Laboratuvarı, 3 adet Simüle Hasta Laboratuvarı ile akademik ve idari personele ait toplam 45 adet odaya sahip olduğunu ve bu imkanları her geçen sene artacağını belirtti.
Tıp Fakültemizin akademik personel kapasitesine de değinen Tekümit, “Fakültemiz bünyesinde 4 Profesör, 17 Doçent, 50 Doktor Öğretim Üyesi ve 4 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 75 öğretim elemanı bulunmaktadır. 1 Profesör ile 2 Doçent olacak öğretim üyelerimizin kadro yükselme işlemleri devam etmektedir. Ayrıca 23 Dr. Öğr. Üyesinin müracaatı alınmış olup atama işlemleri devam etmektedir. Büyümemizi devam ettirirken sağlık hizmeti sunumunu da birlikte kullanım protokolü çerçevesinde hemen yanı başımızdaki Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesinde devam ettirmekteyiz. Akademisyenlerimizin sağlık hizmeti sunumuna başlamasıyla birlikte sadece Bandırma değil civar ilçelerden gelen vatandaşlarımız da daha önce yararlanılamayan sağlık hizmetlerinden yararlanmaya başlamışlardır.” ifadelerini paylaştı.
Sağlık Bakanlığı ile Üniversitemiz arasında imzalanan birlikte kullanım protokolü sayesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin elde etmiş olduğu kazanımlara değinen Tekümit, imzalanan protokol çerçevesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin son iki yıldaki bazı verilerine dikkat çekti.
Basın mensuplarının soruları ile son bulan toplantının ardından Rektörümüz Sayın Prof. Dr. İsmail Boz, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu, Prof. Dr. Mehmet Emin Erçakar, Genel Sekreterimiz Cihangir Boz, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hayrettin Tekümit ve Kurumsal İletişim Koordinatörümüz Öğr. Gör. Muhammet Yörübulut basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çekildi.