Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2024

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz 2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle ve Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Yükseköğretim Kurulu Üyeleri, ilgili kurum başkanları, büyükelçiler, rektörler, akademisyenler ile öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleştirilen “2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni”ne katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz’a, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Zekai Mete ve Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Ümit Akın eşlik etti.

Programın açış konuşmasını yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Ülkemizdeki yükseköğretim imkânlarının çoğaldığını ifade ederek, yükseköğrenime olan talebin her yıl daha da arttığına değindi. Prof. Dr. Erol Özvar, Yükseköğretimde izledikleri politikaların bilimsel bilgi üretimi ve istihdamda katma değer sağlamayı hedeflediğini belirterek katılımcılara teşekkür etti ve 2024-2025 akademik yılının hayırlı olmasını diledi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan törende konuşmasını gerçekleştirdi. Erdoğan, yükseköğretim kurumlarının ve üniversitelerin yöneticilerine, hocalara ve öğrencilere hitap ederek, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde üniversite camiasını ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti. Yeni akademik yılın, bilim ve araştırma merkezleri olan üniversiteler için hayırlı olmasını diledi.

2024 Üstün Başarı Ödülleri’nin verileceği bilim insanları ve üniversiteleri tebrik eden Erdoğan, akademik yıl boyunca hocalara ve öğrencilere başarılar diledi. Anadolu coğrafyasının bin yıllık medeniyet tarihi üzerinde durarak, ecdadın eğitim müesseseleri ile tarihin her dönemine ışık tuttuğunu ve bilime, akla, teknolojiye yön verdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını, Türkiye'nin huzur ortamının korunmasının ve geliştirilmesinin önemine vurgu yaparak sonlandırdı ve 2024-2025 akademik yılının hayırlı olmasını dileyerek, akademisyenlere ve öğrencilere başarılar temenni etti.

Program, YÖK tarafından verilen “YÖK 2024 Üstün Başarı Ödülleri” kapsamında ödül almaya hak kazanan akademisyen ve üniversitelere ödüllerinin takdim edilmesiyle sona erdi.