Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2023

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz, “Perdeden, Dijital Platformlara; Türkiye’de Sinema” Konulu Panel-Açık Oturum Programına Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, Film Araştırmaları Derneği, Uluslararası Sinema Derneği ve İletişim Platformunun katkılarıyla Cihannüma Derneği tarafından düzenlenen “Perdeden, Dijital Platformlara; Türkiye’de Sinema” konulu panel-açık oturum programına katıldı.

Balıkesir Onhann Termal Otel'de 15-16 Aralık 2023 tarihlerinde düzenlenen programa Rektörümüz Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz’un yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili M. Birol Şahin, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, akademisyenler, medya yönetcileri, sinema profesyonelleri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Türkiye’deki sinema dünyasına dair kapsamlı bir perspektif sunulması, aynı zamanda genç yeteneklere ilham kaynağı olunmasının hedeflendiği ve sinema sanatının gelişimi, değişen teknolojiler ve medya platformlarıyla etkileşiminin ele alındığı programda, sinema dünyasının geleceği hakkında önemli konular işlendi.

Programın çıktılarının alanla ilgili çalışmalar yürüten kamu ve özel sektör temsilcileriyle paylaşılması ve böylece özgün nitelikte yeni projelerin topluma ve insanlığa kazandırılmasının hedeflendiği oturumların ilk günü 15 Aralık Cuma günü saat 14.00’te başladı. "Yerli Sinema Arayışları" başlıklı, sinema yazarı İhsan Kabil'in yönettiği açılış oturumunda Mesut Uçakan, Nazif Tunç, Prof. Dr. Şükrü Sim, Dr. İsrafil Kuralay ve müzisyen Özhan Eren konuşma yaptı. "Sinema, TV ve Dijital Platformlar: Popüler Kültür ve Gelenek-İnanç Çatışmaları" başlıklı, Doç. Dr. Yusuf Ziya Gökçek'in yönettiği ikinci oturuma Dr. Yusuf Kaplan, Recep Köse, Oktay Berber ve Faysal Soysal konuşmacı olarak katıldı.

Programın ikinci günü, "Sinemanın Geleceği: Dijital Platformlar" başlıklı 3. oturumla başladı. Cem Çatpınar'ın yönettiği oturuma Ümit Sönmez, Prof. Dr. Rıdvan Şentürk, Cemil Nazlı ve Mustafa Aslan katıldı. "Televizyon, Belgesel ve Kültür Yayıncılığı" başlıklı, Coşkun Yılmaz'ın yönettiği 4. oturumda ise Emre Karapınar, Ömer Faruk Aksoy, Doç. Dr. Serhat Yetimova, Bünyamin Yılmaz ve Durmuş Sorkut konuşma yaptı.

Üniversite öğrencilerinin de katıldığı program, kapanış konuşmaları ve değerlendirme ile sona erdi.