Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2024

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz’un 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Dolayısıyla Mesajı

İstiklal mücadelemiz için milat kabul edilen, yokluk, zorluk ve imkânsızlıklar içerisinde girilen ve sonunda destansı bir zaferle sonuçlanan Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı olan 19 Mayıs 1919 gününün Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu günü gençlere armağan etmesi son derece anlamlıdır.

16 Mayıs 1919'da Bandırma Vapuru ile başlayan yolculuk bağımsızlık meşalemizin fitilini ateşlemiş, Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs sabahı Samsun'a çıkışı ile milli mücadelenin ilk adımı atılmıştır. Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde başlayan milli mücadele kıvılcımı, Milletimizin azim ve kararlılığı ile kısa zamanda bir bağımsızlık ateşi olarak ülkemizin her tarafına yayılmış ve nihayetinde milli mücadelemiz Bandırmamızda atılan son kurşun ile zaferle sonuçlanmıştır. Bu bağlamda Bandırma'nın ülkemiz ve Cumhuriyetimiz için ayrı bir konumu ve önemi vardır. Bizler de bu sorumluluğun bilinciyle Cumhuriyetimizin emanetçisi gençlerimizin bilgili, donanımlı, milli değerlerimize bağlı olarak yetişmesi için uğraşıyor, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak zamanın gerekliliklerini göz ardı etmeden "Yeni Nesil Devlet Üniversitesi" anlayışıyla yeni nesiller yetiştirmeye özen gösteriyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Milletimizin ve değerli gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, Kurtuluş Savaşı’mızın tüm kahramanlarını, şehitlerini ve gazilerimizi bu anlamlı günde saygı ve rahmetle anıyorum.

Prof. Dr. İsmail Boz