Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2024

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz’un 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan Kurtuluş Savaşı’nın, aziz milletimiz ve şanlı ordumuzun destansı mücadelesi sayesinde zafere dönüştüğü Büyük Zafer’in 102’nci yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşamaktayız.

30 Ağustos, inançlı bir milletin özgürlük mücadelesinin simgesi, bağımsızlığın nişanesidir. Sadece bir Zafer Bayramı değil, aynı zamanda bir ulusun onuru, alın teri ve toprağa dökülen kanıdır. Bu zafer, vatanımızı düşman işgalinden arındırmanın ve yokluklar içinde yürütülen bir mücadelenin sonunda kazanılan büyük zaferin adıdır.

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda!” diyerek İstiklâl Marşı mısralarında belirttiği gibi, her karış toprağı şehit kanları ile sulanmış bu vatan topraklarının değerini en iyi şekilde bilmeli, atalarımızın bu kutsal mirasına sahip çıkmalıyız. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak bu kutsal vatanın yılmaz koruyucusu genç nesiller yetiştirmek en temel gayemizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle yâd ediyor, tüm şehitlerimiz ile gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Prof. Dr. İsmail Boz