Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2024

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz’un Kurban Bayramı Mesajı

Sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının tazelenmesine vesile olan bayramlar, geçmiş ile gelecek arasında güçlü bir bağdır. Milletimizi manevi iklimiyle saran, ortak bir ruhla kaynaştıran ve kucaklaştıran bir Kurban Bayramı'nı daha hep birlikte karşılamanın mutluluğu ve heyecanı içindeyiz.

Bayramlar, kırılan gönüllerin onarıldığı, dargınlıkların unutulduğu, kaynaşma ve birlik olma duygularının perçinlendiği, geçmişte olduğu gibi bugün de bizler için müstesna bir yere sahiptir. Bu bayramda da aile ve akrabalarımız başta olmak üzere dostlarımızı, komşularımızı unutmamalıyız. Çevremizde bulunan yoksul, kimsesiz ve yetimlere daha özenle kucak açmalıyız. Onların yanında olduğumuzu, sevinç ve kederlerini, sıkıntılarını paylaşmaya hazır olduğumuzu göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta öğrencilerimiz ve Üniversitemiz mensupları olmak üzere ülkemizin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, sağlıklı, huzurlu ve mutlu yarınlar diliyorum.

Prof. Dr. İsmail Boz