Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2024

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz’un Regaip Kandili Dolayısıyla Mesajı

Recep ayının ilk Cuma gecesine tekabül eden, rahmet ve mağfiret ikliminin perdesini aralayan üç ayların başlangıcı, on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi olan Regaip Kandili’ne kavuşmanın huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz.

Fazilet, lütuf ve ihsan dolu, rağbet edilen gece manasına gelen bu gece; bir yeniden diriliş fırsatı, af ve mağfiret dilemek için bir imkândır, sevgi, hoşgörü, kardeşlik, dostluk, komşuluk, akrabalık, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine de vesile olan özel gecelerdendir. Birbirimizi anlamak, hatırlamak, güzel sözlerle gönül almak için bir fırsattır.

Bu duygu ve düşüncelerle bu mübarek gecenin saygı, sevgi, barış ve huzur dolu bir dünyaya vesile olmasını temenni ediyor, başta Üniversitemiz öğrencileri ve personeli olmak üzere milletimizin ve tüm İslam âleminin Regaip Kandili’ni en içten dileklerimle kutluyorum.

Prof. Dr. İsmail Boz