Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2021

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’ in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Kadınlar, toplumun en küçük yapı taşı olan ailenin temel unsuru, evlatlarının ilk öğretmenleri ve ilk rehberleri, nesillerin mimarlarıdır. Dünyamızda kadınların eşitlik, özgürlük ve toplumsal statü noktasında yaşadıkları problemler ortadan kalktıkça, eğitim hayatı, iş hayatı ve sosyal yaşamda kadının rolü arttıkça daha bilinçli nesiller yetişebilecek, toplum hayatımız daha sağlam temellere oturabilecektir.

Kadına yönelik ayrımcılıktan arındırılmış bir eğitim-öğretim ortamının sağlanması ve toplumumuzun bu konuda bilinçlendirilmesinin çok önemli olduğuna inanıyor, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak biz de bu sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Üniversitemizin kıymetli kadın çalışanları ve öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, kadınlarımızın hak ettiği değer ve saygınlığa ulaşmasını diliyorum.