Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2023

Rektörümüz Üniversitemizde Öğrenim Gören Filistinli Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Üniversitemizin farklı bölümlerinde öğrenimlerine devam eden Filistinli öğrencilerle bir araya geldi.

Üniversitemiz Senato Salonu’nda gerçekleşen programda toplantıya katılan 16 Filistinli öğrencimizin duygu ve düşüncelerini dinleyen ve onlarla tek tek ilgilenen Özdemir, öğrencilerle bir süre sohbet ederek Filistin’deki aileleriyle olan iletişimleri ve ihtiyaçları konusunda bilgi aldı. Programda Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ve Prof. Dr. Celalettin Yanık, Rektör Danışmanımız Prof. Dr. İsmail Şahin ve Doç. Dr. Bekir Gündoğmuş, Doç. Dr. Fatih Altun, Dr. Öğr. Üyesi Sertaç Ercan ile idari birim yöneticilerimiz ve öğrencilerimiz katıldı. Halihazırda Üniversitemizin farklı bölüm ve programlarda eğitim-öğretime devam eden 24 Filistinli öğrencimiz bulunmaktadır.

Filistin’de yaşanan insanlık dramı nedeniyle öğrencilerimizin ve ailelerinin yaşadığı sıkıntılar ve Filistin’de yaşanan zulüm ve katliamın bir an önce sona ermesi hususunda neler yapılabileceği, bu hususta Üniversitemize ne gibi roller düştüğü gibi konuların ele alındığı toplantıda konuşan Rektörümüz, öğrencilerimize Filistin'le ilgili olarak BANÜ'de yapılan ve yapılması planlanan etkinliklerden bahsetti.

Öğrencilerimizin şu anda Filistin’de yaşanan insanlık dramı nedeniyle aileleriyle irtibatta ciddi zorluklar yaşadığını, yakınlarının hayatlarından endişe ettiklerini vurgulayan Özdemir, kişi ve kurumların bu katliama sessiz kalmaması gerektiğini, Türkiye’de ve dünyada yükselen seslerin ve eylemlerin bu dramı en kısa sürede sona erdireceğine inandığını belirtti.

Özdemir, bir milletin neredeyse tümüyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalması nedeniyle Üniversite Senatosu olarak buna karşı çıkan ve katliamın durdurulmasını isteyen bir Senato Kararı yayınladıklarını belirterek, daha sonra Üniversite yerleşkelerimizde hizmet veren işletmelerde, katliama destek veren İsrail menşeli ürün satışını durdurma ve boykot etme kararı alındığını ifade etti. Filistin’deki işgal sona erene kadar, öğrencilerimizin yaşananları daha iyi anlayabilmelerine ve bilinçlenmelerine katkı sağlamak üzere ard arda çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceğini söyleyen Özdemir, bu kapsamda Filistin davasını anlatan film gösterileri, konferanslar, bilimsel çalışmalar, sergiler, kermesler gibi Filistin davasına katkı sağlayan birtakım faaliyetlerin yapılmaya başlandığını ve artarak devam edeceğini duyurdu. Bu tür etkinliklerin Üniversite yerleşkelerimizde ve şehirde farkındalık oluşturmaya yardımcı olacağına inandığını belirtti.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ailesinin, Filistinli öğrencilerimizin her zaman maddi ve manevi olarak yanlarında olacağını belirten Özdemir, bu anlamda bu toplantının Filistinli öğrencilerimizle yapılan kıymetli bir buluşma olduğunu ifade ederek, devamının geleceğini belirtti. Filistinli öğrencilere bir kez daha geçmiş olsun dileklerini ileten Özdemir, barışın en kısa zamanda gelmesini ve Filistin halkının en fazla yarar sağlayacağı şekilde bir çözümün acilen ortaya çıkmasını beklediklerini ifade etti.