Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2024

Rektörümüzden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

Hepimizin malumu olduğu üzere, 15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz, bu darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. 15 Temmuz’da Türkiye yenilmedi, millet eğilmedi ve ‘Milletin Zaferi’ni ilan etmiştir.

Cumhurbaşkanımız ve başkomutanımızın önderliğinde başta şehitlerimiz ve gazilerimiz olmak üzere milletçe, 15 Temmuz gecesi, cesaret, dirayet, kararlı, dik duruşumuzla ve Allah’ın inayetiyle tarih yazdık. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak medeniyetimizin son kalesi, mazlumların tek umudu olan vatanımızı ve demokrasimizi bu darbeci zihniyete karşı korumak ve hep bir adım ileriye taşımak için bilimin gösterdiği yolda gençlerimizi yetiştirme gayreti içerisinde yolumuza durmadan devam ediyoruz. Böylesi günlerin unutulmaması ve yaşananlardan daima ders alınması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü biliyoruz ki geleceğimizin teminatı gençlerimizin ellerinde daha da gelişip ilerleyecek olan bu vatan kolay kazanılmadı.

Milletimiz 15 Temmuz gecesi sokaklarda, meydanlarda, tıpkı Çanakkale Savaşında, İstiklal Harbinde olduğu gibi, tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olmuş, mankurtlaşmış bir avuç darbeciye iradesini çiğnetmeyen büyük Türkiye vardı, büyük Türk milleti vardı. Bu darbe girişiminde, milletimiz, tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur.

15 Temmuz gecesi yaşananlar aslında haç ile hilalin, imanla inkarın, hak ile batılın, küfür ile tevhidin savaşıydı ve Allah’a şükürler olsun ki bu millet bayrağımızı yere indirtmedi, vatanımızı böldürtmedi, demokrasiye ve milli iradesine, inanç ve imanının gereklerine canı pahasına sahip çıktı.

Aziz milletimizin birliğinin, Türkiye'mizin güçlenmesinin, her alanda yakaladığımız gelişmenin, çizdiğimiz gelecek vizyonunun, dünya mazlumlarına ve gönül coğrafyamıza uzanan şefkat elimizin daha da perçinlenmesi adına canlarını feda eden aziz şehitlerimizin hatıraları için bu sene 15 Temmuz anma programlarımızın sloganı 'MİLLETİN ZAFERİ' olarak belirlenmiştir.
Biz de Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ailesi olarak diyoruz ki şehitlerimizin aziz hatıralarına ve kanlarıyla müşerref kıldıkları bu topraklara sahip çıkmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde en büyük gücümüzün milletimizin birliği, beraberliği ve kardeşliği olduğunun bilinciyle TÜRKİYE GEÇİLMEZ diyoruz.

Sözlerime son verirken bir kez daha 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Gazilerimize şifalar diliyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Allah yolumuzu, bahtımızı açık etsin.

Prof. Dr. İsmail BOZ