Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2024

“Ruhi Amca” 75 Yaşında Üniversitemizden Mezun Oldu

Emekli olduktan sonra Erdek ilçemize yerleşen 75 yaşındaki Ruhi Yurtsever, Üniversitemizden mezun olmanın sevincini yaşadı. Öğrencilik yıllarındaki heyecanı ve başarıyı yeniden yaşayan Ruhi Amca, emeklilik sonrası başladığı eğitim serüvenini mutlu sonla taçlandırdı.

PTT Genel Müdürlüğü’nden 30 yıl önce emekli olan Ruhi Yurtsever, eşi Nimet Yurtsever'le Balıkesirimizin  Erdek ilçesine yerleşti. Pandemi döneminde kızı Hande Yurtsever'in de desteğiyle üniversite sınavına hazırlanan Yurtsever, sınava girerek Üniversitemiz Bandırma Meslek Yüksekokulu İşletme Yönetimi Programını kazandı.

Kendisinden 50 yaş küçük arkadaşlarıyla okulunu başarıyla tamamlayan Yurtsever, mezuniyet törenine ailesiyle geldi. Yurtsever, ailesinin kendi yüzünün olduğu maskelerle katıldığı törende sınıf arkadaşlarıyla kep atma mutluluğu yaşadı.

Gençlere azimli olmayı tavsiye eden Yurtsever, "Bu gençlerle okuduğum için ömrüm uzadı. Hepsini çok seviyorum, hocalarımı da seviyorum. Daha önce üniversite bitirmedim, YKS'ye girdim kazanırsam 2 sene daha okumayı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Ruhi Amcamızı tebrik ediyor, okumanın yaşının olmadığını bir kez daha gösterdiği için kendisine teşekkür ediyoruz.