Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2021

Supernova Roket Takımımız Teknofest 2021’de Finale Kaldı

Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünde öğrenim gören ve aynı zamanda Havacılık ve Uzay Topluluğu üyesi olan öğrencilerimiz tarafından kurulan Supernova Roket Takımı, katılmış olduğu TEKNOFEST 2021'de Orta İrtifa 3000 metre kategorisinde ikinci senesinde de finale kalma başarısını gösterdi.

Toplamda 544 takımın, Orta İrtifa 3000 metre kategorisinde ise 296 takımın yarıştığı TEKNOFEST 2021’de adını finale yazdıran Supernova Roket Takımımız, Tuz Gölünde 1-13 Eylül arasında yapılacak olan finallerde atış yapma hakkını elde etti.

Yapılacak final atışları öncesinde Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Havacılık ve Uzay Topluluğu öğrencileri tarafından kurulan Supernova Roket Takımımızı ziyaret etti. Teknofest’e katılan diğer takımlarımızı ve Supernova Roket Takımını yakından takip ettiğini ifade eden Rektörümüz, yürütülen çalışmalar ve katılım gösterilen tüm organizasyonlar hakkında danışman akademisyenlerden ve öğrencilerden bilgi aldı. Supernova Roket Takımına Eylül ayında yapılacak olan finallerde de başarı dileklerini iletti.

Rektörümüzün ziyareti ve bugüne değin kendilerine göstermiş olduğu yoğun ilgiden dolayı Supernova Roket Takımı akademik danışmanı Doç. Dr. Adem Dalcalı ve takım üyesi öğrencilerimiz de Prof. Dr. Süleyman Özdemir'e takım çalışmalarına vermiş olduğu güçlü destek nedeniyle teşekkürlerini ilettiler.

Supernova Roket Takımımıza finalde başarılar diliyor, Üniversitemizin gurur kaynağı oldukları için teşekkür ediyoruz.