Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

ÜNİVERSİTEMİZDE GİRİŞİMCİLİK ZİRVESİ DÜZENLENDİ

Üniversitemiz Bilim ve Teknoloji Topluluğu, Viatori işbirliğiyle Kariyer ve Girişimcilik Zirvesi düzenledi. Zirve’de, gazeteci Oğuzhan Toracı ve Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza öğrenciler ile buluştu.

Girişimcilik Zirvesi’nde sözü alan ilk isim genç gazeteci Oğuzhan Toracı oldu. Adını, 42 siyasetçinin katılım sağladığı çocuk hakları temalı “Gelin Birlikte Oynayalım” sosyal sorumluluk projesi ile duyuran Toracı, sosyal girişimcilik ve sosyal sorumluluk projeleri hakkında tecrübelerini öğrenciler ile paylaştı.

Toracı, “Sosyal girişimcilik projeleri topluma katkı sağlama amacı güden projelerdir. Ancak bu projeler yapanların da itibarına katkıda bulunur. Başarı için hangi işi yaparsak yapalım severek ve tutku ile yapmak gerekiyor. Başarıya giden her yolda bizim şansa ihtiyacımız olduğu söylenir. Bizler de şansa inanarak atacağımız her adımda çevremizden bize şans dilemelerini isteriz. Ancak bana göre şans yok, başarmak var. Doğru zamanda doğru hamleler yapmak var“ dedi.

Zirve’de sözü alan ikinci isim ise Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza oldu. Mirza, “Yerel Yönetimde Kariyer” konusundaki tecrübelerini ve kendi başarı hikâyesini öğrenciler ile paylaştı.

Mirza, “Gençlik, toplumun en dinamik kesimidir. Ben bugüne gelen kariyer sürecinde öğrencilik döneminden itibaren öğrenci kulüplerinde çalışarak aktif bir öğrenci oldum. Sizler de bizim geleceğimiz olduğunuz için hayata dair duyarlı olmanız gerekiyor. Çevrenizde olan biteni araştırıp, yeni fikirler geliştirmeniz gerekiyor. Yaşamınızda daha girişimci olmanız gerekiyor” dedi.

Siyasi kariyerine siyasi partiye üyesi olarak başladığını ifade eden Mirza, kararlı olmanın, hedef koymanın ve çok çalışmanın önemine vurgu yaptı. Mirza, “Çok çalışmak önemli, fakat önemli olan topluma katkı sağlayan çalışmalar yapmaktır” diye konuştu.

Zirve, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in konuşmacılara çiçek ve plaket takdiminden sonra topluca çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.