Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2024

Uluslararası İlişkiler ve Kariyer Topluluğumuzca Kariyer Günü Düzenlendi

Prof. Dr. Aziz Sancar Konferans Salonu’nda yapılan programa konuşmacı olarak 19-23-24. Dönem Balıkesir Milletvekili, 2004- 2007 Bandırma Belediye Başkanı, aynı zamanda 9. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve iş insanı Mehmet Cemal Öztaylan katıldı. Kariyer gününe dinleyici olarak Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu ve Prof. Dr. Alpaslan Serel, İİBF İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Emin Erçakar, SKS Daire Başkanı Mehmet Karatepe, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerin ilgi ile takip ettiği Öztaylan’ın konuşmasının ana teması eğitim oldu. Öztaylan kız çocuklarının eğitim almasının önemine vurgu yaparak değişen algıdan duyduğu mutluluğu ifade etti. Öztaylan, “Toplumsal algıda kızlar sadece yemek yapar, dikiş diker, evde yemek yapar, okumaz ve okutulmazdı. Bu algı değişti çok şükür, eğer bir kızımız ilim irfan sahibi ise güzel çocuklar yetiştirir.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında kendi aile ve eğitim hayatına da değinen Öztaylan, “ 7 çocuklu bir ailenin çocuğuyum. Babam esnaf, o zamanlar esnaf çocuğu iseniz çırak olarak büyüyorsunuz.  Bandırma’ da o dönem lise yoktu. Açılınca Bandırma Şehit Mehmet Gönenç Lisesi’nde okudum. Sonra Uludağ Üniversitesi’ nde işletme okudum. 1993’te ise Balıkesir Üniversitesi’ni kurduk. Üniversiteyi kuran 7 milletvekilinden biri de benim. Bandırma’da İİBF kurulmazsa imza atmam dedim ve burada fakülte kuruldu. Bandırma ilk fakülteye sahip olan ilk ilçe oldu.”

“İnsanların en hayırlısı yaşadığı süreç içerisinde insana ve insanlığa faydalı olan” diyen Öztaylan, “Ben bu yaşıma kadar birçok alanda çalışmış biriyim. Rahmetli babam da şöyle derdi: ‘Bu memleketin her dala ihtiyacı var ama bunların namuslusuna ihtiyacı var’ ben de bunu kendime şiar edindim” şeklinde konuştu. Öztaylan program sonunda öğrencilerden gelen sorulara cevap verdi. Program Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu ve Prof. Dr. Alpaslan Serel tarafından Öztaylan’a verilen teşekkür plaketinin ardından sona erdi.