Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2024

Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Düzenlenen 7. Uluslararası 17. Ulusal Sağlık ve Hastane İdaresi Kongresi Başladı

Üniversitemiz ev sahipliğinde “Sağlık Hizmetlerinde Akılcı Kullanım: Yönetsel Perspektif” temasıyla düzenlenen 7. Uluslararası 17. Ulusal Sağlık ve Hastane İdaresi Kongresi Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonumuzda, Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz’un teşrifleri ile yoğun bir katılım altında başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan ve ardından Üniversitemizin tanıtım filminin gösterildiği programa Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz’un yanı sıra, Sağlık Eski Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hüseyin Eseceli, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hayrettin Tekümit, Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve aynı zamanda Tıp Fakültesi Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Oktay Eray, Kongre Başkanımız ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Gökhan Aba katılım sağladı.

Programın açış konuşmalarını Kongre Başkanı hüviyeti ile gerçekleştiren Doç. Dr. Gökhan Aba, kongrenin içeriği ve işleyişi ile ilgili detaylı bilgiler paylaşırken sağlık alanındaki imkanların kıt ve bir o kadar değerli olduğunu dolayısıyla bu imkanların akılcı kullanılması gerektiğinden bahsetti. Ardından kürsüye çıkan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hüseyin Eseceli, sağlık ve tıp camiası açısından kongrenin öneminden bahsetti. Protokol konuşmalarının sonuncusunu Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz gerçekleştirdi. Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmanın teferruatlı bir sorumluluk getirdiğini dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz, Üniversitemiz Sağlık Bilimleri ve Tıp Fakültelerimiz bünyesindeki akademisyenlerimizin bir yandan eğitim-öğretim ile akademik faaliyetlerini yerine getirirken diğer yandan da bir doktor olarak Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bölge halkına hizmet verdiğinden ve bunun büyük bir sorumluluk getirdiğinden bahsetti.

Açış ve protokol konuşmalarının ardından Bandırma Meslek Yüksekokulu akademisyenlerimizden Dr. Öğr. Üyesi Erkan Solmaz’ın koordinasyonunda Üniversitemiz Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi. Müzik dinletisinin ardından Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz, Dr. Öğr. Üyesi Erkan Solmaz’a ve Üniversitemiz Türk Halk Müziği Topluluğu üyesi öğrencilerimize teşekkür belgesi takdiminde bulundu.

Türkiye’nin birçok üniversitesinden sağlık ve tıp alanında faaliyet gösteren akademisyenlerin katılım sağladığı kongrenin ilk sunumunu “Sağlık Hizmetlerinin Akılcı Kullanımı“ konu başlığı ile Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahin Kavuncubaşı gerçekleştirdi. Gerçekleştirdiği sunum ile kongreye verdiği değerli katkılardan ötürü kendilerine Sağlık Eski Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Sabahattin Aydın tarafından teşekkür belgesi, plaket ve Bandırma Vapuru maketi takdim edildi.

Kongrenin birinci gününün ikinci bölümünde Prof. Dr. Aziz Sancar Konferans Salonumuzda “Sağlık Hizmetlerinde Akılcı Kullanım” konulu panel düzenlendi. Başkanlığını Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Uğurluoğlu’nun yaptığı panele; Sağlık Eski Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Sabahattin Aydın “Sağlık Hizmet Kullanımına Yönelik Akılcı Arayışlar” başlıklı sunumu, Türk Yoğun Bakım Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Kubilay Demirağ “Yoğun Bakımların Akılcı Kullanımı” başlıklı sunumu, Atatürk Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Abdullah Osman Koçak “Acil Servislerin Akılcı Kullanımı” başlıklı sunumu, MSD Türkiye Hasta Erişimi ve Kurumsal İlişkiler Direktörü Uğur Akpamuk “İlaç Sektörü Perspektifinden Akılcı Kullanım” başlıklı sunumu ile katılım sağladı. Panel sonrasında konuşmacılara gerçekleştirdikleri sunum ile kongreye verdiği değerli katkılardan ötürü Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Uğurluoğlu tarafından ve panel başkanı hüviyetiyle kongreye yaptığı değerli katkılardan ötürü Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilaver Tengilimoğlu tarafından Prof. Dr. Özgür Uğurluoğlu’na teşekkür belgesi, plaket ve Bandırma Vapuru maketi takdim edildi.

Günün ikinci ve son panelli Prof. Dr. Aziz Sancar Konferans Salonumuzda “Akılcı Kullanımda Uluslararası Yaklaşımlar” başlığı ile gerçekleştirildi. Başkanlığını Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Çelik’in yaptığı panele; Kaohsiung Medical University/Taiwan Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hao-Yun Kao çevrim içi olarak gerçekleştirdiği “Tayvan'da Sağlık Sistemi Kaynaklarının Akılcı Kullanımına Yönelik Zorluklar ve Stratejiler” başlıklı sunumu, Al-Quds University/Jerusalem Öğretim Üyesi Prof. Dr. Motasem Hamdan “Filistin Sağlık Sistemi Reformunun Dinamikleri - Üçüncü Basamak Sağlık Hizmetleri” başlıklı sunumu, University of Alabama at Birmingham/ABD Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bünyamin Özaydın çevrim içi olarak gerçekleştirdiği “ABD'de Sağlık Verisi Yaşam Döngüsü ve Sağlık Bilgi Sistemlerindeki Yolculuğu” başlıklı sunumu, University of East Anglia, Norwich Business School/United Kingdom Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pınar Güven Uslu “Entegre Sağlık Bakım Sistemleri ve İngiltere'deki Uygulaması” başlıklı sunumu ile katılım sağladı. Panel sonrasında konuşmacılara gerçekleştirdikleri sunum ile kongreye verdiği değerli katkılardan ötürü Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Çelik tarafından ve panel başkanı hüviyetiyle kongreye yaptığı değerli katkılardan ötürü Maramara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehveş Tarım tarafından Prof. Dr. Yusuf Çelik’e teşekkür belgesi, plaket ve Bandırma Vapuru maketi takdim edildi.

Kongrenin ilk günü 19. Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanları Toplantısı ve ardından yenen akşam yemeği ile son buldu.