Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2024

Gösterim: 332

Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Düzenlenen 7. Uluslararası 17. Ulusal Sağlık ve Hastane İdaresi Kongresi Devam Ediyor

Üniversitemiz ev sahipliğinde “Sağlık Hizmetlerinde Akılcı Kullanım: Yönetsel Perspektif” temasıyla düzenlenen 7. Uluslararası 17. Ulusal Sağlık ve Hastane İdaresi Kongresi ikinci gününde düzenlenen dört panel ve iki eğitim semineri ile devam etti.

“Sağlık Hizmetlerinde Yalın Yönetim” konu başlığı ile yapılan ve başkanlığını Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Ağırbaş’ın üstlendiği günün ilk paneline; Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk “Yalın Yönetim Perspektifi ile Hastanelerde Enerji Kullanımı“ başlıklı sunumu, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Kahveci “Sağlık Hizmetlerinde Yalın Yönetim” başlıklı sunumu ve Bursa Özel Medicabil Nilüfer Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Aysun Yılmazlar “Sağlık Kurumlarında Yalın Yönetim Uygulamaları” başlıklı sunumu ile katılım sağladı. Panel sonrasında konuşmacılara gerçekleştirdikleri sunum ile kongreye verdiği değerli katkılardan ötürü Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Ağırbaş tarafından ve panel başkanı hüviyetiyle kongreye yaptığı değerli katkılardan ötürü Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu tarafından Prof. Dr. İsmail Ağırbaş’a teşekkür belgesi, plaket ve Bandırma Vapuru maketi takdim edildi.

Eğitimciliğini Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Şahin’in üstlendiği günün ilk eğitim seminerinde, Prof. Dr. Bayram Şahin katılımcılara “Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Yayın Etiği” konu başlıklı sunumu ile değerli bilgiler aktardı. Seminer sonunda eğitimci hüviyetiyle kongreye verdiği değerli katkılardan ötürü Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Akbolat tarafından Prof. Dr. Bayram Şahin’e teşekkür belgesi, plaket ve Bandırma Vapuru maketi takdim edildi.

“Sağlıkta Yapay Zekâ” konu başlığı ile yapılan ve başkanlığını Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Afsun Ezel Esatoğlu’nun üstlendiği günün ikinci paneline; Bakırçay Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adil Alpkoçak “Büyük Dil Modelleri ve Sağlık Yönetimi” başlıklı sunumu, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hilmi Yüksel “Sağlık Kurumlarının Yapay Zekâ ile Dönüşümü” başlıklı sunumu ve Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Dicle “Sağlıkta Yapay Zekâ Araştırma ve Uygulamaları: Sorunlar, Zorluklar, Gereklilikler” başlıklı sunumu ile katılım sağladı. Panel sonrasında konuşmacılara gerçekleştirdikleri sunum ile kongreye verdiği değerli katkılardan ötürü Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Afsun Ezel Esatoğlu tarafından ve panel başkanı hüviyetiyle kongreye yaptığı değerli katkılardan ötürü Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahin Kavuncubaşı tarafından Prof. Dr. Afsun Ezel Esatoğlu’a teşekkür belgesi, plaket ve Bandırma Vapuru maketi takdim edildi.

“Sağlık Turizminde Sürdürülebilirlik ve Akılcı Politikalar” konu başlığı ile yapılan ve başkanlığını Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilaver Tengilimoğlu’nun üstlendiği günün üçüncü paneline; Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Dikmetaş Yardan “Sürdürülebilir Sağlık Turizmi Politikaları” başlıklı sunumu, Acıbadem Sağlık Grubu Devlet Teşvikleri Direktör Yardımcısı Dr. İdris Sarıaydın “Sağlık Ekosisteminde Yeni Yaklaşım: Sağlık Hizmet İhracatı” başlıklı sunumu, Medical Park Göztepe Hastanesi Genel Müdürü Serdal Serin “Sağlık Hizmetlerinin Akılcı Kullanımında MLPCare-LIV Sağlık Grubu İyi Uygulama Örnekleri” başlıklı sunumu ve Güven Sağlık Grubu Uluslararası Pazarlar ve İş Geliştirme Direktörü Tuğba Arız “Sağlık Hizmetlerinin Uluslararasılaştırılması ve Uluslararası Süreçlerin Kurgulanması” başlıklı sunumu ile katılım sağladı. Panel sonrasında konuşmacılara gerçekleştirdikleri sunum ile kongreye verdiği değerli katkılardan ötürü Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilaver Tengilimoğlu tarafından ve panel başkanı hüviyetiyle kongreye yaptığı değerli katkılardan ötürü Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur tarafından Prof. Dr. Dilaver Tengilimoğlu’a teşekkür belgesi, plaket ve Bandırma Vapuru maketi takdim edildi.

Eğitimciliğini Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işıl Kabakçı Yurdakul’un üstlendiği günün ikinci eğitim seminerinde, Prof. Dr. Işıl Kabakçı Yurdakul katılımcılara “Nitel Araştırmalarda Doğru Bilinen Yanlışlar” konu başlıklı sunumu ile değerli bilgiler aktardı. Seminer sonunda eğitimci hüviyetiyle kongreye verdiği değerli katkılardan ötürü Kongre Başkanımız Doç. Dr. Gökhan Aba tarafından Prof. Dr. Işıl Kabakçı Yurdakul’a teşekkür belgesi, plaket ve Bandırma Vapuru maketi takdim edildi.

“Akılcı Kullanımda Yurt Dışı Uygulama Örnekleri” konu başlığı ile yapılan ve başkanlığını Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur’un üstlendiği günün dördüncü ve son paneline; Alabama University, ABD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Robert Weech Maldonado “ABD'de Sağlık Hizmetlerinde Kalitenin İyileştirilmesine Yönelik Rasyonel Yaklaşımlar: Piyasa Temelli ve Geri Ödeme Temelli Girişimler” başlıklı sunumu, South Carolina University, ABD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neşet Hikmet “İyileştirilmiş Tedavi Kararları için Yapay Zekadan Yararlanma” başlıklı sunumu, Alabama University, ABD Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferhat Devrim Zengül “ABD Sağlık Sisteminin İrrasyonel Boyutları: Küresel Yenilikler ve Etki için Katalizörler” başlıklı sunumu ve Toronto Metropolitan University, Kanada Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Şekercioğlu “Kanada Sağlık Sistemi Kalite ve Hasta Güvenliği Çerçevesi” başlıklı sunumu ile çevrim içi olarak katılım sağladı. Panel sonrasında panel başkanı hüviyetiyle kongreye yaptığı değerli katkılardan ötürü Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Çelik tarafından Prof. Dr. Haydar Sur’a teşekkür belgesi, plaket ve Bandırma Vapuru maketi takdim edildi.

Türkiye ve dünyanın birçok üniversitesinden ve sağlık kurumundan sağlık ile tıp alanında faaliyet gösteren akademisyen ve yöneticinin katılım sağladığı kongrenin ikinci günü düzenlenen gala yemeği ile son buldu.