Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2024

Üniversitemiz Tıp Fakültesi 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Oryantasyon Programı Düzenlendi

Üniversitemiz Tıp Fakültesi 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Oryantasyon Programı, Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz’un katılımıyla başladı.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda başlayan programa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hayrettin Tekümit, Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Üniversitemiz Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oktay Eray, akademik ve idari personelimiz ve Tıp Fakültesi öğrencilerimiz katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda ilk konuşmayı Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Üniversitemiz Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oktay Eray gerçekleştirdi. Tıp Fakültesi öğrencilerimizin çocukluktan bu yana çoktan seçmeli sınav sistemine alışık olduğunu belirten Başhekim Prof. Dr. Oktay Eray, esas sınavın hastayla baş başa kalınca başladığının altını çizdi. Daha sonra Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hayrettin Tekümit, Tıp Fakültemizin bu yılki hedeflerini ve sağlık alanındaki vizyonunu paylaştığı bir konuşma gerçekleştirdi. Rektörümüz Sayın Prof. Dr. İsmail Boz ise Üniversitemizin genel vizyonu ve Tıp Fakültemizle ilgili bir konuşma gerçekleştirdi. Üniversitemize yeni gelen öğrencilerimizin üniversite yaşamına ve şehrimize uyum süreçlerine katkıda bulunmak için bir oryantasyon programı gerçekleştirdiklerini dile getiren Rektörümüz, Üniversitemize gelen her öğrencimizin mutlu olmasını ve nitelikli bir eğitim almasını arzu ettiklerini belirtti. Danışman-öğrenci ilişkisinin önemine de değinen Rektörümüz, “Fakültemizdeki hocalarımızın öğrencilerimiz için ellerinden geleni yapacaklarına inancım tamdır. Siz değerli öğrencilerimiz de gerek teorik derslerde gerekse uygulamalı alanlarda hocalarımızdan alabileceğiniz azami verimi almaya çalışın. Üniversitemize hoş geldiniz, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir akademik yıl diliyorum” dedi.

Oryantasyon programında Üniversitemizin kısa tanıtım filmi, Tıp Fakültesi tanıtım video gösterimi ve genel oryantasyon video gösterimleri öğrencilerimizle paylaşıldı.

Oryantasyon kapsamında Üniversitemiz Tıp Fakültesi 2024-2025 eğitim-öğretim yılı ilk dersi Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hayrettin Tekümit tarafından verildi. Bir hafta sürecek Oryantasyon Programında öğrencilerimize Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız tarafından sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler, öğrenci kulüpleri, yurt ve barınma olanakları; Öğrenci İşleri Daire Başkanlığımız tarafından not sistemi, harçlar, öğrenci otomasyon sistemi vb. konularda detaylı bilgiler verilecektir.