Üniversitemiz Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Doç. Refik Yalur’un “2 Gr Tasarım” başlıklı kişisel sergisinin açılışı, Prof. Dr. Aziz Sancar Konferans Salonu Fuaye Alanı’nda gerçekleştirildi.
Serginin açılışına Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu ve Prof. Dr. Mehmet Emin Erçakar, Genel Sekreterimiz Faruk Küçük, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Eylem Güzel, İlahiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Abdullah Hikmet Atan, İletişim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hatice Aydın ile akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz ve sanatseverler katıldı.
Açılış öncesinde, sergide yer alan ambigram ve pinakogram çalışmalarının görsel özelliklerini ve tasarım süreçlerini tanıtan bir video gösterimi gerçekleştirildi. Gösterimin ardından katılımcılar sergi alanını gezerek eserleri yakından inceleme fırsatı buldu.
Ambigram ve pinakogram teknikleriyle hazırlanan eserlerin yer aldığı sergide, tasarımın farklı bakış açılarıyla yeniden yorumlanması ve görsel algı ile anlam arasındaki ilişkinin ortaya konulması amaçlanmaktadır. Doç. Refik Yalur’un özgün çalışmalarından oluşan sergi, izleyicilere tasarımın çok yönlü anlatım olanaklarını keşfetme imkânı sunmaktadır.
Sanat ve tasarımın farklı ifade biçimlerini bir araya getiren “2 Gr Tasarım” kişisel sergisi, 23 Ekim 2026 Cuma gününe kadar Prof. Dr. Aziz Sancar Konferans Salonu Fuaye Alanı’nda sanatseverlerin ziyaretine açık olacaktır.
Gösterim: 151
Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2026