Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Üniversitemizde Bandırma Kuluçka Merkezi Topluluğu (BANKUL) Kuruldu

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde öğrenim gören yüksek lisans öğrencileri tarafından Bandırma Kuluçka Merkezi Topluluğu kuruldu. Dr. Öğr. Üyesi Donald Staub danışmanlığında kurulan topluluk üyelerinin çoğunluğu Liderlik ve Küresel Girişimcilik bölümü yüksek lisans öğrencilerinden oluşmaktadır.

Bandırma ve çevresindeki öğrencilerin girişimcilikte ilk adımlarını desteklemek misyonuyla kurulan topluluğun vizyonu ise girişimci öğrencilerin inovatif fikirlerini gerçekleştirmelerini sağlamaktır. Bandırma Kuluçka Merkezi Topluluğu (BANKUL)’un kısa vadeli hedefleri arasında Bandırma Kuluçka Merkezi’ni tanıtmak ve saha taraması yapmak, orta vadeli hedefleri arasında KOSGEB ile işbiriği yapmak, girişimcilere mentorlük hizmeti vermek ve grup çalışmalarını desteklemek, uzun vadeli hedefleri arasında ise fikir ve proje sahiplerini yatırımcılarla buluşturmak, faaliyetleri Bandırma dışına da taşımak ve diğer kuluçka merkezleriyle işbirliğini geliştirmek yer almaktadır.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir tarafından kabul edilen topluluk üyeleri, Rektörümüze topluluğun kuruluşu, misyonu, vizyonu ve hedefleri hakkında briring verdiler. Rektörümüz, topluluğun kuruluşundan duyduğu memnuniyeti dile getirerek topluluk üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.