Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2024

Üniversitemizde "Bandırma’da Kuvâ-yı Milliye” Konulu Konferans Düzenlendi

"Türkiye Yüzyılının Başında" seminer serimiz kapsamında İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültemiz tarafından "Bandırma’da Kuvâ-yı Milliye” konulu konferans düzenlendi.

Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa, Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Zekai Mete katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından kürsüye gelen Üniversitemiz Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Karayaman, 1. Dünya Savaşı Dönemi’ni, yaşanan işgaller neticesinde oluşan Kuvâ-yı Milliye hareketini ve bu hareketin Bandırma özelindeki yapısından bahsetti.

Öğrencilerimiz ve personelimiz tarafından rağbet gören konferans davetli konuşmacı Prof. Dr. Mehmet Karayaman’a Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz tarafından teşekkür belgesi takdimi ve sonrasında günün anısına çekilen hatıra fotoğrafları ile son buldu.