Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2024

Üniversitemizde "Beyaz Kıtada Bilim: Çalışma Alanı Antarktika” Konulu Konferans Düzenlendi

"Türkiye Yüzyılının Başında" seminer serimiz kapsamında Denizcilik Fakültemiz tarafından "Beyaz Kıtada Bilim: Çalışma Alanı Antarktika” konulu konferans düzenlendi.

Prof. Dr. Aziz Sancar Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa, Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz ve Denizcilik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Sarı katılırken, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nüket Sivri davetli konuşmacı olarak katkı sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Denizcilik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Sarı programın açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Ardından konuşmalarını gerçekleştirmek üzere kürsüye çıkan davetli konuşmacı Prof. Dr. Nüket Sivri; Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde, TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü koordinasyonunda gerçekleştirilen ve 2 Mart 2024 tarihi itibariyle sonlanan 8. Ulusal Antarktika Bilim Seferi’nde yaptığı çalışmaları, edindiği tecrübeleri ve birikimleri paylaştı.

Günün anısına çekilen hatıra fotoğrafları ile son bulan konferans öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz tarafından büyük ilgi gördü.