Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2024

Üniversitemizde “Geleceği Şekillendirmek: Üniversitelerde Kalite Yolculuğu” Konulu Konferans Düzenlendi

"Türkiye Yüzyılının Başında" seminer serimiz kapsamında, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda YÖKAK Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Önder’in davetli konuşmacı olduğu “Geleceği Şekillendirmek: Üniversitelerde Kalite Yolculuğu" konulu konferans, Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz’un katılımıyla gerçekleşti.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu, akademik ve idari personelimiz, bölüm/program başkanlarımız ve öğrencilerimiz katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın açılış ve selamlama konuşmalarını Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz gerçekleştirdi. Rektörümüz akreditasyon sürecini çok önemsediğini; programlarımızın akredite olma sürecini, Dekanlıklar, Müdürlükler ve Program Başkanlarıyla birlikte yürüteceklerini belirterek davetli konuşmacımız Prof. Dr. Murat Önder’e ve programda emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Davetli konuşmacımız Prof. Dr. Murat Önder gerçekleştirdiği sunumuyla, kalite ve Toplam Kalite Yönetimi anlayışından başlayarak üniversitelerin akredite olma sürecinden ve bu süreçte dikkat edilmesi gereken hususlardan bahsetti. Katılımcılara üniversitelerde kalitenin belirlenmesi ve sürdürülmesi süreçlerine dair derinlemesine bir bakış sunan Önder, akreditasyonun sadece bir kalite belgesi olmanın ötesinde, Üniversitemizin uluslararası arenada tanınması ve güvenilirliği için kritik bir adım olduğunu belirtti. Kalite yönetimi ve akreditasyon süreçlerinin, üniversitelerin geleceğini şekillendirmedeki rolüne de değinen davetli konuşmacımız, akreditasyonun eğitim kalitesini artırma, öğrenci memnuniyetini yükseltme ve araştırma faaliyetlerini destekleme konularında nasıl bir itici güç olduğu detaylı bir şekilde ele aldı. Prof. Dr. Murat Önder konuşmasının sonunda katılımcıların merak ettiği soruları da cevaplandırdı.

“Türkiye Yüzyılının Başında” seminer serimiz kapsamında düzenlenen “Geleceği Şekillendirmek: Üniversitelerde Kalite Yolculuğu” konulu konferans, Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz’un davetli konuşmacımız Prof. Dr. Murat Önder’e teşekkür belgesi takdimlerinin ardından sona erdi.