Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2024

Üniversitemizde “Hukukta Kadın“ Konulu Seminer Düzenlendi

“Türkiye Yüzyılının Başında” seminer serimiz kapsamında, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel “Hukukta Kadın“ konulu seminer düzenlendi. Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Diler Yılmaz ve Avukat Zerin Çelebi Eken’in davetli konuşmacı olduğu programda kadının hukuki statüsü, ayrımcılıkla mücadele ve kadına yönelik şiddet gibi konular ele alındı.

Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş’ın yanı sıra akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz ve vatandaşlar katılım gösterdi.

Seminerin açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz gerçekleştirdi. Günün anlam ve önemine yönelik düşüncelerini dile getirerek sözü davetli konuşmacılarımıza bıraktı.

Seminerin davetli konuşmacıları Prof. Dr. Diler Yılmaz ve Avukat Zerin Çelebi Eken katılımcılara kadın hakları konusunda toplumda farkındalık oluşturmamız gerektiğini belirterek kadınların hukuki haklarının korunmasına destek olunması gerektiğini vurguladı.

Katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılmasının ardından Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş tarafından Seminerimizin değerli moderatörü Prof. Dr. Diler Yılmaz ve konuğumuz Av. Zerin Çelebi Eken’e çiçek takdim edildi. Program günün anısına çekilen aile fotoğrafı ile son buldu.

Seminerin ardından Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz Üniversitemizin sosyal alanlarında öğrencilerimizle bir araya gelerek kadınlar günü üzerine sohbet gerçekleştirdi.