Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2024

Üniversitemizde “Kadın: Mücadelenin Diğer Adı“ Konulu Seminer Düzenlendi

“Türkiye Yüzyılının Başında” seminer serimiz kapsamında, Sağlık Bilimleri Fakültemiz koordinesinde, Sosyal Hizmet Bölümümüz ve Sosyal Hizmet Topluluğumuz iş birliği ile “Kadın: Mücadelenin Diğer Adı“ konulu seminer düzenlendi. Sosyolog Dr. Eda Kılıç’ın davetli konuşmacı olduğu programda kadınların karşılaştığı sorunlar ve eşitlik mücadelesi ele alındı.

Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hüseyin Eseceli’nin yanı sıra akademik ve idari personelimiz, öğrenciler ve vatandaşlar katılım gösterdi. Seminerin açılış konuşmasını Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hüseyin Eseceli yaptı. Ardından Sosyal Hizmet Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Recep Yıldız sözü alarak mücadele kavramından bahsetti.

Seminerin davetli konuşmacısı Sosyolog Dr. Eda Kılıç, gerçekleştirdiği sunum ile katılımcılara tarihsel süreçte kadınların statüsünü anlatarak kadınların toplumsal varoluşuna dikkat çekti.

Seminer, katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılmasının ardından günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu. Seminer sonunda davetli konuşmacı Sosyolog Dr. Eda Kılıç’a karanfil ve teşekkür belgesi takdim edildi.