Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2024

Üniversitemizde "Klasik Edebiyatın Kültür Dünyası" Konulu Konferans Düzenlendi

"Türkiye Yüzyılının Başında" seminer serimiz kapsamında, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültemiz tarafından düzenlenen, Boğaziçi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Fatih Usluer’in davetli konuşmacı olduğu "Klasik Edebiyatın Kültür Dünyası" konulu konferans, Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz’un katılımıyla gerçekleşti.

Prof. Dr. Aziz Sancar Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Zekai Mete, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Sibel Kocaer, akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda davetli konuşmacımız Prof. Dr. Fatih Usluer, hayatından kesitler sunarak yurtdışında aldığı eğitimler hakkında bir konuşma gerçekleştirdi. Yüksek lisans ve doktora eğitimleri boyunca karşılaştığı zorluklardan bahseden Prof. Dr. Fatih Usluer, katılımcılara ideallerine kararlılıkla yönelmeleri ve pes etmeden ilerlemeleri gerektiğini vurgulayarak, sabır ve sebatın önemine dikkat çekti. Öğrencilere ilgi alanlarını mümkün olduğunca geniş tutması konusunda tavsiyelerde bulunan Usluer, konuşmasının sonunda katılımcıların merak ettiği soruları da cevaplandırdı.

“Türkiye Yüzyılının Başında” seminer serimiz kapsamında, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültemiz tarafından düzenlenen "Klasik Edebiyatın Kültür Dünyası" konulu konferans, Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz’un davetli konuşmacımız Prof. Dr. Fatih Usluer’e teşekkür belgesi takdimlerinin ardından sona erdi.