Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2023

Üniversitemizde Rektörlük Devir Teslim Töreni Gerçekleşti

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Üniversitemiz Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. İsmail Boz görevini, 2015’ten beri görevine devam eden Üniversitemiz Kurucu Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir’den devraldı.

Devir teslim törenine Yeni Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz ve kıymetli eşi, Prof. Dr. Süleyman Özdemir, kıymetli eşi ve aile bireyleri ile Üniversitemiz Senato ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz görevi devralırken “Prof. Dr. Sayın Süleyman Özdemir, görev süresi boyunca Üniversitemize büyük katkılarda bulunmuş, kurumumuzu daha da ileri taşımak için elinden gelenin en iyisini yapmış bir meslektaşımdır. Prof. Dr. Süleyman Özdemir hocamıza ve bütün çalışma ekibine Üniversitemize yaptıkları hizmetten dolayı şahsım, bütün Üniversite personelim ve öğrencilerimiz adına teşekkür eder, şahıslarına ve kıymetli aile bireylerine sağlık ve afiyetler dilerim. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Ailesi için hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Devir teslim töreninde, sekiz yıllık görevinin ardından veda konuşmasını yapan Üniversitemiz Kurucu Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz’a başarılar dileyerek: “Kurucusu olduğum ve sekiz yıldır büyük bir gururla yürüttüğüm Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörlüğü görevimden, görev süremin dolması nedeniyle ayrılmış bulunuyorum. Sekiz yıllık süre zarfında Üniversitemizin akademik ve fiziki anlamda ileri noktalara yükselmesi için arkadaşlarımızla birlikte elimizden gelen gayreti ortaya koyduk. 2015-2023 yılları arasında Üniversitemizin gelişimine yönelik birçok yenilik ve faaliyeti hayata geçirdik. Bundan sonraki dönemde de yeni yönetime gereken tüm desteği vermeye de hazır olduğumu belirtmek isterim. Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve YÖK Başkanımıza en derin minnet ve şükranlarımı arz ederim. Üniversitemizin Rektörlük görevini değerli meslektaşım Sn. Prof. Dr. İsmail Boz’a büyük bir gönül rahatlığıyla devrediyor, kendisine yeni görevinde muvaffakiyetler diliyorum. Allah mahcup etmesin, hayırlı hizmetler nasip eylesin” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz’un Kurucu Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir’e görev süresi boyunca göstermiş olduğu özverili çalışmaları ve Üniversitemize sağladığı katkıları için teşekkür plaketi, karşılıklı çiçek takdimi ve iyi temenniler ile devir teslim töreni son buldu.