Üniversitemizde “Teknoloji Günü” Etkinliği Düzenlendi
Üniversitemiz Genç Türkiye Topluluğu tarafından Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Cisco Türkiye’den alanında uzman isimlerin katılımı ile “Teknoloji Günü” düzenlendi.
Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte TÜBİTAK-BİLGEM Yazılım Teknolojileri Araştırma Enstitü Müdürü Cemil Sağıroğlu, “dijital dönüşüm çalışmalarında denetim, güvence ve rehberlik” konusu ile ilgili detaylı sunum yaptı. Sunumunda TÜBİTAK’ın misyonu hakkında bilgi veren Sağıroğlu, “Kurum olarak misyonumuz etkin dijital dönüşüm politikalarının uygulamaya alınması amacıyla bilişim ekosisteminin gelişmesine katkı vererek ülkemizi referans noktası haline getiren öncü araştırma enstitülerinden biri olmaktır.” dedi. Sunumunda TÜBİTAK’ın yaptığı “Dijital Olgunluk Modeli Projesi” hakkında da bilgi veren Sağıroğlu, “Bu proje, kurumları ve sundukları hizmetlerin dijital olgunluğunu değerlendirmek ve bir sonraki seviyeye taşımak için kısa, orta ve uzun vadede çözüm önerileri sunmak amacıyla uygulanmaktadır.” diye konuştu. Ayrıca Sağıroğlu, TÜBİTAK-BİLGEM YTE tarafından geliştirilen Dijital Yetkinlik Modeli ile Bilişim Teknolojileri (BT) uzmanlarının yetkinlik değerlendirmesi yapılarak güçlü ve zayıf yönleri belirlenmekte, eğitim ve mesleki gelişim açısından iyileştirmeye açık alanların tanımlanması amaçlanmaktadır.” dedi.
Cisco İnovasyon Merkezi Ege ve Akdeniz Bölgesi, Bölge Sorumlusu Ali Murat Yılmaz ise öğrencilere dijital dönüşüm konusu hakkında sunum yaptı. Dijital dönüşümün ekonomik sonuçlarından bahseden Yılmaz, “Dünya Robotik Federasyonu’nun verilerine göre Türkiye, endüstriyel robot kullanımı açısından, Ekim 2016 itibariyle bulunan yaklaşık 7 bin robot ile orta teknoloji yoğun ülkelerle benzer bir düzeydedir. Öte yandan, Güney Kore’de sadece 2016 yılında devreye alınan yeni endüstriyel robot sayısı 38 bin, Almanya ise 20 bindir.” dedi.
Dijital dönüşümde büyümeyi hızlandırıcı politikalar hakkında da bilgi veren Yılmaz, “Bu politikalar sırasıyla, firmalarda dijital becerilerin artması, dijital altyapının iyileşmesi, e-ihracat kapasitesinin artması, bulut bilişimin yaygınlaşması, yönetim pratikleri ve inovasyon becerilerinin gelişmesi ve danışmanlık hizmetlerine erişimin yaygınlaşmasıdır.” diye konuştu.
Teknolojinin dönüşümüne dair aydınlatıcı bilgilerin paylaşıldığı etkinlik sonunda katılımcılara çiçek takdiminde bulunuldu.