Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2024

Üniversitemizde “Türkçe’nin Gücü, Derinliği, Yayılma Sahası ve Ortak Dil Meselesi” Konulu Konferans Düzenlendi "Türkiye Yüzyılının Başında" seminer serimiz kapsamında, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu’nun teşrifleriyle “Türkçe’nin Gücü, Derinliği, Yayılma Sahası ve Ortak Dil Meselesi” konulu konferans düzenlendi.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonumuzda düzenlenen konferansa; Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Serel ve Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu, Genel Sekreterimiz, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Serap Palaz Çakır, İlahiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Abdullah Hikmet Atan, İletişim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hatice Aydın, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Eylem Güzel, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Zekai Mete, Bandırma Meslek Yüksek Okulu Müdürümüz Doç. Dr. Selçuk Baş, Yabancı Diller Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr. Sibel Kocaer, akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz ve basın mensupları katılım gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından programın açış konuşmalarını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz konuşmasında, Türkçe’nin önemine, zenginliğine ve doğru kullanımının önemine değindi. Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu’ya programa katılımları için teşekkür eden Boz, sözü Oğurlu’ya bıraktı.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu gerçekleştirdiği “Türkçe’nin Gücü, Derinliği, Yayılma Sahası ve Ortak Dil Meselesi” adlı sunumla; Türkçe’nin iletişim açısında gücüne, konuşulduğu coğrafya açısından yayılma sahasına, kullanıldığı kelimelerin çeşitliliği açısından zenginliği ve derinliğine, Türk coğrafyasında ortak dil ve kültür birliği sağlama bağlamında ise ortak dil meselesi konularına değindi. Türkiye’de konuştuğumuz kelimelerin kökenine inen Rektör Oğurlu, diğer Türk coğrafyalarında ortak kullanılan kelimelerin bazılarını derinlemesine analiz ederek dinleyicilerle paylaştı.

Öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve basın mensupları tarafından yoğun ilgiyle takip edilen programda Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz tarafından davetli konuşmacımız Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu’ya hediye ve teşekkür belgesi takdimi gerçekleştirildi. Program, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.