Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2024

Üniversitemizde "Türkiye Yüzyılında Hemşireliğin Yüzyılı” Konulu Konferans Düzenlendi

"Türkiye Yüzyılının Başında" seminer serimiz kapsamında, Hemşirelik Haftası çerçevesinde Sağlık Bilimleri Fakültemiz tarafından "Türkiye Yüzyılında Hemşireliğin Yüzyılı” konulu konferans düzenlendi.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleşen, moderatörlüğünü Üniversitemiz Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serap Altuntaş’ın üstlendiği ve Demiroğlu Bilim Üniversitesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmet Eşer’in davetli konuşmacı olduğu konferansa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hüseyin Eseceli, akademik personelimiz ve öğrencilerimiz katılım gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından sırasıyla Hemşirelik Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Serap Altuntaş, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hüseyin Eseceli ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu günün anlam ve önemine dair konuşmalarını gerçekleştirdi. Ardından Duyarlı Hemşireler Topluluğumuz organizasyonunda hazırlanan Üniversitemiz akademisyenlerinin Hemşireler Haftası kutlamalarını ihtiva eden video gösteriminin yapıldığı konferansta davetli konuşmacı Prof. Dr. İsmet Eşer, hemşirelik mesleğinin tarihsel sürecini, gelişimini ve önemini ihtiva eden sunumunu gerçekleştirdi.

Program akışının son aşamasında sahneye çıkan Hemşirelik Bölümü 3. Sınıf öğrencimiz Muhammed Akif Bağlan’ın müzik dinletisi sunduğu program, Duyarlı Hemşireler Topluluğumuz öğrencilerine konferansın organizasyonunda sundukları katkılar dolayısıyla teşekkür belgesinin verilmesi ve günün anısına çekilen hatıra fotoğrafları ile son buldu.