Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2024

Üniversitemizde "Türkiye’de Sosyolojinin Konumu ve Sosyologların Kimliği" Konulu Konferans Düzenlendi

"Türkiye Yüzyılının Başında" seminer serimiz kapsamında, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültemiz tarafından "Türkiye’de Sosyolojinin Konumu ve Sosyologların Kimliği" konulu konferans düzenlendi.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültemiz Dekan V. Prof. Dr. Zekai Mete, akademik ve idari personelimiz ve öğrencilerimiz katılım sağladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda Sosyoloji Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Vehbi Bayhan, "Türkiye’de Sosyolojinin Konumu ve Sosyologların Kimliği" adlı sunumunu gerçekleştirdi. Prof. Dr. Vehbi Bayhan sunumunda, Sosyolojinin Türkiye'deki tarihi gelişimi, disiplinin mevcut durumu ve gelecekteki yönelimlerini ele aldı. Sosyologların toplum içindeki rolü, sorumlulukları ve kimliği gibi konularda katılımcılara detaylı bilgiler veren Bayhan, konuşmasının sonunda katılımcılardan gelen soruları da yanıtlandırdı.

Konferans sonunda İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültemiz Dekan V. Prof. Dr. Zekai Mete tarafından Sosyoloji Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Vehbi Bayhan’a teşekkür belgesi takdim edildi.