Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2024

Üniversitemizde "Yapay Zeka Siber Güvenliği Nasıl Değiştirecek?" Konulu Konferans Düzenlendi

"Türkiye Yüzyılının Başında" seminer serimiz kapsamında, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemiz koordinesinde, BANÜ Yazılım Mühendisliği Topluluğumuz tarafından, Garanti BBVA Teknoloji Siber Savunma Güvenlik Teknolojileri Yöneticisi Nejla Seyhan Susam'ın davetli konuşmacı olduğu "Yapay Zeka Siber Güvenliği Nasıl Değiştirecek?" adlı konferans düzenlendi.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş, öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz katılım gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın açılış ve selamlama konuşmalarını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş gerçekleştirdi. Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş konuşmasında, yapay zeka ve siber güvenlikten kısaca bahsederek başta davetli konuşmacımız Garanti BBVA Teknoloji Siber Savunma Güvenlik Teknolojileri Yöneticisi Nejla Seyhan Susam’a ve bu programda emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Konferansın davetli konuşmacısı Nejla Seyhan Susam, gerçekleştirdiği sunum ile önce kendi kariyer geçmişini konuşmacılarla paylaştı. Konuya bilgisayar teknolojisinin, yapay zekanın ve siber güvenliğin tarihsel gelişimini örneklerle anlatarak giriş yaptı. Yapay zekanın günümüzde nasıl bir yer edindiğini, yapay zekanın internet üzerindeki verilerle ve aktif kullanılan cihaz sayılarıyla ilişkilerini tablolar üzerinden ele aldı. Nejla Seyhan Susam, siber güvenliğin halk tarafından bilinenin aksine ürkütücü bir alan olmadığını ve sektördeki tek farkının diğer alanlardan biraz daha dinamik olduğunu vurgulayarak siber güvenlik konusuna detaylı bir şekilde değindi. Konferansta, siber suçların yıllara göre oranı, siber suçlarla elde edilen gelirin ülke bütçeleriyle karşılaştırılması, yıllar içinde yapılan atak ve ele geçirilen paralarla siber güvenliğin büyük bir tehdit olduğu vurgulandı. Siber saldırı ve savunma senaryolarıyla olay içerisinde olan etmen ve kişiler anlatıldı. Yapay zeka ile güvenlik, geliştirilen yapay zeka uygulamalarının güvenliği, kullanılan yapay zeka uygulamalarında güvenlik ve yapay zeka ile geliştirilen ataklara karşı güvenlik döngüsü anlatıldı. Saldırı çeşitleri ve bu saldırıların savunma çeşitleri örneklerle ve detaylarla katılımcılara aktarıldı.

"Türkiye Yüzyılının Başında" seminer serimiz kapsamında, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemiz koordinesinde, BANÜ Yazılım Mühendisliği Topluluğumuz tarafından düzenlenen “Yapay Zeka Siber Güvenliği Nasıl Değiştirecek?” konulu konferans, Nejla Seyhan Susam’ın konuklardan gelen soruları yanıtlamasıyla sona erdi. Program sonunda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş tarafından davetli konuşmacımız Nejla Seyhan Susam’a teşekkür belgesi takdim edildi.