Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2024

Üniversitemizde “Z Kuşağının Sosyolojisi“ Konulu Seminer Düzenlendi

“Türkiye Yüzyılının Başında” seminer serimiz kapsamında, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültemiz tarafından “Z Kuşağının Sosyolojisi” konulu seminer düzenlendi. Sosyoloji Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Vehbi Bayhan’ın konuşmacı olduğu programda Z kuşağının sosyolojik özellikleri analiz edilerek diğer kuşaklara göre benzerlikleri ve farklılıkları ele alındı.

Prof. Dr. Aziz Sancar Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere akademik ve idari personelimiz, öğrenciler ve vatandaşlar katılım gösterdi.

Konuşmasına “Sosyoloji hayatın içinden söz söyler“ diyerek başlayan Prof. Dr. Vehbi Bayhan, katılımcılara toplum tiplerinden bahsederek her kuşağın kendine özgü özellikleri olduğunu belirtti. Bayhan, Z kuşağının dünyayı değiştiren ve yeni bir toplum tipi oluşturan kuşak olduğunu vurguladı.

Seminer, konuklardan gelen soruların cevaplandırılmasının ardından günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.