Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2024

Üniversitemizden Sürdürülebilir Geleceğe Büyük Adım: "Yenilenebilir Enerji Anlaşması"

Üniversitemiz, birimlerimizin kullandığı elektrik enerji sarfiyatı ve fatura giderlerini düşürecek elektrik tedarikçisi teklifleri arayışımızda, elektrik enerjisi maliyetlerinin düşürülmesi için en uygun ve kapsamlı teklif olan “Yenilenebilir Enerji Kullanımı Garantili Elektrik Enerjisi Tedarik Anlaşması” imzalamıştır.

Anlaşma kapsamında Üniversitemiz, uluslararası geçerliliğe sahip I-REC (International Renewable Energy Certificate) sertifikası almaya hak kazanarak yenilenebilir enerji kaynaklarını tercih ettiğini şeffaf bir şekilde belgelemiş, sürdürülebilir enerji kullanımına verdiği önemi ve çevresel sorumluluğunu bir kez daha kanıtlamıştır. I-REC sertifikası, enerji santrallerinden üretilerek şebekeye verilen elektriğin yenilenebilir kaynaklardan üretildiğini kanıtlayan bir sertifika olma özelliği taşımaktadır.

Bu anlaşma ile Üniversitemiz, devlet politikalarına paralel olarak yenilenebilir kaynaklardan enerji üretimini yaygınlaştırarak ekonomiye katkıda bulunurken, aynı zamanda Birleşmiş Milletlerin (BM) 17 sürdürülebilir kalkınma hedefinden biri olan "Temiz Enerji Kullanımı ve Ekonomik Büyüme" hedefine katkı sağlayarak çevre dostu bir yaklaşım benimsemiş ve sosyal sorumluluğunu yerine getirmiştir. Yenilenebilir enerji kaynakları kullanım yolları arayışımız devam etmektedir.