Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2024

Üniversitemize “Engelsiz Üniversite Ödülleri 2024” Kapsamında Turuncu Bayrak Ödülü

Üniversitemiz, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen “Engelsiz Üniversite Ödülleri 2024” programında “Mekânda Erişilebilirlik Ödülü” (Turuncu Bayrak) aldı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültemiz ile Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültemiz bu alanda ödüle layık görüldü.

2024 Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreninde konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Yükseköğretim sistemindeki öğrenci sayısının 7 milyonu aştığını, farklı engel düzeylerindeki öğrenci sayısının ise 58 bin civarında olduğunu söyledi. Üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasının teşvik edilmesi amacıyla Engelsiz Üniversite Ödülleri verdiklerini belirten Özvar, “Bu ödüller vesilesiyle engelli bireylerin yükseköğretime tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak gayesiyle yükseköğretim kurumlarımız tarafından gerçekleştirilen çalışmalar da bizleri mutlu ediyor” dedi. Ödüllerin ilki olan Engelsiz Üniversite Bayrakları'nın, Mekanda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak), Eğitimde Erişilebilirlik (Yeşil Bayrak) ve Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik (Mavi Bayrak) olmak üzere üç kategoriye ayrıldığını aktaran Özvar, farklı engel gruplarına erişilebilirlik sağlayan üniversitelerin ilgili programlarına ise Engelsiz Program Nişanı verildiğini belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz, Üniversitemizin kazandığı ödüllerin engelli öğrencilerimizin üniversite yaşamına tam ve etkin katılımını teşvik ettiğini dile getirdi. Engelli öğrencilerimizin yanı sıra tüm öğrencilerimize eksiksiz bir eğitim ortamı sunmayı ve sosyal-kültürel etkinliklere daha fazla katılımlarını sağlamayı amaçlayan teşvik edici çalışmalar ve projeler geliştirdiklerini vurgulayan Rektörümüz, ödül alınması sürecinde emeği geçen ilgili personele teşekkürlerini iletti ve Üniversitemizin diğer fakülteleri ve birimleri için de benzer hazırlıkların devam ettiğini belirtti.