Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2023

Üniversitemizin Paydaşı Olduğu GREEN MARINE MED AB Projesinin Açılış Toplantısı Barselona’da Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Denizcilik Meslek Yüksekokulunun paydaşı olduğu, toplam bütçesi 1.179.442 Avro olan GREEN MARINE MED (MediterraneAn GReen ShIpping NEtwork: Linking Ports, Industries, Investment and Innovation for Monitoring and Technology Foresight on Green Shipping in the Mediterranean) Avrupa Birliği projesinin açılış toplantısı proje paydaşlarından olan Barselona Limanı’nın ev sahipliğinde İspanya’da gerçekleştirildi.

Açılış toplantısına Üniversitemizi temsilen Proje Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Sabri Alkan ve Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Uğur Karadurmuş katılım sağladı. Proje iş paketlerinin konuşulduğu açılış toplantısında Üniversitemiz proje ekibi ve NAVTEK Deniz Teknolojisi A.Ş. tarafından dekarbonizayon analizi yapılacak olan Barselona Limanı da tekneyle gezildi.

Proje koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Sabri Alkan yaptığı açıklamada, “Üniversitemizin projeler yoluyla uluslararasılaşma konusundaki çabalarına katkı sağlamayı hedeflediklerini ve açılış toplantısıyla birlikte projenin diğer paydaşlarıyla hem proje uygulama süreçlerini hem de olası yeni ortaklıkları yüz yüze konuşma fırsatı yakaladıklarını” ifade etti. Dr. Öğr. Üyesi Alkan, “Projenin ayrıca üniversitemizin ortak olarak yer aldığı HYSouthMarmara Ufuk Avrupa Projesi kapsamında bölgemizde geliştirilmesi planlan yeşil hidrojen ekosistemine denizcilik endüstrisinin entegrasyonu konusunda da önemli bir rol oynayacağını” dile getirdi.

Dünya Okyanus Konseyi’nin (World Ocean Council) koordinatörlüğünde yürütülecek olan GREEN MARINE MED projesi, gemicilik, liman, finans, yatırım, inovasyon ve diğer paydaşlardan aktörler dâhil olmak üzere tüm değer zincirini temsil eden kapsamlı Akdeniz Yeşil Denizcilik Ağının paydaşlarını bir araya getirmeyi ve harekete geçirmeyi hedefliyor.