Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2024

YÖK Başkanımız Üniversitemizi Ziyaret Etti

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar, Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) 23. Üst Kurul Toplantısı’na katılmak üzere Üniversitemize geldi. Rektörümüz Prof. Dr İsmail Boz ve Üniversitemiz Yönetimi ile karşılanan YÖK Başkanımız, Rektörlük Makamında ağırlandı. Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz, YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’a Üniversitemizin akademik faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar daha sonra Üniversitemiz Senato Toplantısı’na katılarak akademik yöneticilerimizle bir araya geldi ve önemli konuları ele aldı. Özvar’a Senato Toplantısında YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Naci Gündoğan, Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu ve Prof. Dr. Hüseyin Karaman eşlik etti.

Toplantıda YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar, Üniversitemizin genel durumu, akademik başarılar ve geleceğe yönelik hedefler hakkında detaylı bir değerlendirme yaptı. Ayrıca, Üniversitemizin güçlü yönleri ve geliştirilmesi gereken alanlar üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Prof. Dr. Erol Özvar toplantı sırasında Üniversitemizin akademik ve bilimsel çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve desteklediklerini belirterek, Üniversitemizin ulusal ve uluslararası alandaki başarılarının artırılmasına yönelik her türlü çabayı destekleyeceklerini vurguladı. Prof. Dr. Erol Özvar konuşmasında “Ülkemizin en büyük ve en nitelikli beşeri sermayesi üniversitelerimizde şekilleniyor. Bu önemli bir imkân ve aynı zamanda da büyük bir mesuliyet. Üniversitelerimizin bu sorumlulukla, bu bilinçle hareket etmesi ülkemizin istikbali açısından çok önemli. Biz Yükseköğretim Kurulu olarak üniversiteler için varız. Üniversiteler Yükseköğretim Kurulu için değil Yükseköğretim Kurulu üniversiteler için var” ifadelerini kullandı. Özvar, konuşmasının ardından Üniversitemiz senato üyelerini dinledi.

Senato Toplantısı’nın ardından Özvar, Denizcilik Fakültemizi ziyaret etti ve incelemelerde bulundu. Fakültemiz laboratuvarlarını ve simülatörlerini gezerek denizcilik alanında öğrenim gören öğrencilerle sohbet eden ve akademisyenlerimizden bilgi alan Özvar, simülasyonda İstanbul Boğazı’nda seyretmekte olan bir yük gemisinin kaptanlığını yaptı. YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar, bugünün Denizcilik ve Kabotaj Bayramı olduğuna dikkat çekerek “1 Temmuz Kabotaj Bayramımız kutlu olsun. Türkiye olarak üç tarafı denizlerle kaplı bir ülke konumundayız. Denizlerimizden istifade etmek bakımından üniversitelerimize fevkalade önemli roller düşmektedir. Bugün Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde bulunuyoruz ve bu üniversitemizin çok kıymetli fakültelerinden bir tanesini geziyoruz. Bu fakülte Denizcilik Fakültemiz” ifadelerini kullandı. Ziyarette Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz, YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’a gemi kaptanı şapkası hediye etti. Kendisinin de denizci çocuğu olduğunu belirten Özvar, “Benim babam da Denizcilik İşletmelerinden emekli bir denizci. Çocukluğumun şehir hatları gemisinde geçtiğini söyleyebilirim. Müsaadenizle bu şapkayı babama hediye edeceğim.” dedi. Özvar daha sonra Tıp Fakültemizi ve laboratuvarlarını gezerek akademisyenlerimizden Fakültemizin son durumu hakkında bilgi aldı.

Denizcilik Fakültesi ve Tıp Fakültesi ziyaretlerinin ardından Özvar, uluslararası misafir öğrencilerimizin de yer aldığı bir grup öğrencilerimizle bir araya geldi ve bir süre sohbet ettiler. Öğrencilerimizle sohbetin ardından TÜB 23. Üst Kurul Toplantısı, Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında gerçekleştirildi. Özvar’a TÜB 23. Üst Kurul Toplantısı’nda, YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Naci Gündoğan, Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu ve Prof. Dr. Hüseyin Karaman eşlik etti.

YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar, toplantı sonrası günün anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından Üniversitemizden ayrıldı. Nazik ziyaretleri için YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar'a ve YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Naci Gündoğan, Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu ve Prof. Dr. Hüseyin Karaman'a teşekkür ederiz.