Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2024

“BANÜ 2025 Akreditasyon Vizyonu” Konulu Program Düzenlendi

Üniversitemiz Rektörlük Birimi ve Kalite Koordinatörlüğü tarafından Program Akreditasyonu hazırlıkları kapsamında düzenlenen “BANÜ 2025 Akreditasyon Vizyonu” konulu program, Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz’un katılımıyla gerçekleşti.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda tertip edilen programa Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ile Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu, Genel Sekreter Vekilimiz Faruk Küçük, akademik birim yöneticilerimiz, bölüm/program başkanlarımız ve akademik/idari personelimiz katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın ilk konuşması, Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz tarafından gerçekleştirildi. Üniversitemizin 2025 akreditasyon vizyonunu aktardığı konuşmasında Rektörümüz, 2024 yılı sonunda öz değerlendirme raporlarının tüm programlar tarafından tamamlanması gerektiğini vurguladı. Akreditasyon sürecini çok önemsediğini belirten Rektörümüz, programlarımızın akredite olma sürecini; Dekanlıklar, Müdürlükler ve Program Başkanlarıyla birlikte yürüteceklerini belirtti.

Program, Rektör Yardımcımız ve aynı zamanda Kalite Koordinatörümüz Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu’nun “Kalite Yolculuğunda Akreditasyonun Önemi ve BANÜ Akreditasyon Vizyonu” adlı sunumuyla devam etti. Program Akreditasyonu’nun önemi ve gerekliliği konusunda katılımcılara detaylı bilgiler aktaran Rektör Yardımcımız, akredite olmanın hem Üniversitemiz hem öğrencilerimiz hem de işverenler için çoklu bir kazanç olduğunun altını çizdi. Sunumunda mentörlük uygulamasına da değinen Rektör Yardımcımız; Üniversitemizde farklı birimlerdeki akreditasyon çabalarının koordinasyonunu sağlamak, deneyim paylaşım platformu oluşturmak ve tüm programların Öz Değerlendirme Raporlarının oluşturulmasını sağlamak amacıyla bu uygulamaya geçildiğini belirterek Fakülte ve Meslek Yüksekokullarımızın mentörlerini katılımcılarla paylaştı.

Akreditasyon Çalışma Grubu Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Arı ise gerçekleştirdiği sunum ile akreditasyon süreci aşamalarını anlattı. BANÜ Akreditasyon Vizyonunda programlar açısından 2024 yılı içerisinde yapılması gereken her ay için ayrı ayrı açıklayan Prof. Dr. Yılmaz Arı, süreçteki aşamalara dikkat ederek yapılacak çalışmalar sayesinde birçok programın kısa süre içerisinde akreditasyon sürecinde olacağını belirtti.

Program sonunda katılımcıların talep ve önerileri dinlenerek sürece ilişkin soruları cevaplandırıldı.