Gösterim: 643

Sonuç Raporu Değerlendirme ve Proje Kapatma Süreci

Proje yürütücüsü, sözleşmede belirtilen bitiş tarihini izleyen 3(üç) ay içerisinde, araştırma sonuçlarını içeren ve formata uygun olarak hazırlanmış Proje Sonuç Raporunu BAP koordinasyon Birimine sunar.

 

Kapsamlı Araştırma Projeleri, Hızlı Destek projeleri, Yurtdışı Bilimsel Yayın Destek Projeleri, Patent Destek Projeleri ve Lisans/Önlisans Destek projelerinin sonucunda SSCI, SCI, SCI-EXP, AHCI, WEB Of SCIENCE, ESCI ve SCOPUS kapsamındaki dergilerde kabul edilmiş tam makale, ulusal veya uluslararası yayınevleri tarafından yayımlanan hakemli bilimsel kitap (ISBN numarası olan, yayınlanmış bilimsel kitap) veya ulusal/uluslararası patent varsa, sonuç raporu olarak benimsenebilir. Bu koşulların yerine getirilemediği durumlarda BAP Koordinasyon Birimine sonuç raporu sunulur.

 

Lisansüstü Tez Projeleri için desteklenen bir yüksek lisans, doktora veya tıpta uzmanlık projesi, tezin veya sanatta yeterlik çalışmasının tamamlanması ile sonuçlanmış olur. Yürütücü, sonuç raporu olarak ilgili lisansüstü tezini sunar. Proje yürütücüsü, tez projelerinden üretilmiş yayınların varsa birer kopyasını veya patent başvuru numarasını da BAP Koordinasyon Birimine teslim etmek zorundadır.

 

Alt Komisyon gerekli gördüğü durumlarda konunun uzmanlarının görüşlerine de başvurarak sonuç raporu için değerlendirme isteyebilir. Komisyon, projelerin başarılı sayılıp sayılmayacağına projeye ait sonuç raporunun Alt Komisyon değerlendirmesini dikkate alarak karar verir. Alt Yapı Projeleri, Lisansüstü Tez Projeleri, Yurtdışı Bilimsel Yayın Destek Projeleri, Bilimsel Etkinlik Düzenleme Projeleri, Bilimsel Toplantılara Destek Projeleri ve Patent Destek Projeleri sonuç raporları doğrudan Komisyon tarafından değerlendirilerek karara bağlanır.

 

Proje süresinin bitiminden itibaren 3(üç) ay içinde sonuç raporu sunulmalıdır. Ancak proje süresi bitmeden gerekçeli bir dönem raporu iletilerek ek süre talep edilebilir ve komisyonunun kararı doğrultusunda ek süre verilebilir. Sözleşmede belirtilen süresi sona ermiş projeler için herhangi bir harcama talebinde bulunulamaz. Sonuç raporları sözleşmede belirtilen sonuç raporu teslim tarihinden önce verilebilir.

 

Proje sonuç raporunu süresi içinde sunmayan proje yürütücülerinin yürütmekte olduğu tüm projelere ait işlemler rapor teslim edilinceye kadar durdurulur. Yapılan uyarıya rağmen 15 gün içerisinde Sonuç Raporunun verilmemesi durumunda ise Madde 26’da belirtilen yaptırımlar uygulanır.

 

Sonuç raporu başarısız bulunan proje yürütücüsüne 1(bir) yıl süre ile herhangi bir türde yeni bir proje desteği verilmez. Ancak proje yürütücülerinin talepte bulunması ve Komisyonun uygun bulması durumunda, bazı çalışmaların yeniden yapılabilmesi veya Sonuç Raporunun yeniden düzenlenmesi için ek süre verilebilir. Bu süre, proje süresi ve var ise daha önce verilmiş olan ek sürenin toplamı 36 ayı geçemez. Revize Sonuç Raporları en geç 1(bir) ay içerisinde BAP Koordinasyona Birimine teslim edilmelidir.

 

Proje çalışmasının başarısız olması veya herhangi bir nedenle sorun ortaya çıkması durumunda, proje yürütücüsü gerekçeli dilekçesiyle beraber sonuç raporunu komisyona sunmakla yükümlüdür.

 

BAP Koordinasyon Birimi tarafından desteklenen projeler kapsamında gerçekleştirilen her türlü yayın ve lisansüstü tezlerde, “Bu çalışma Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından desteklenmiştir. Proje Numarası: ….” (“This work was supported by Scientific Research Projects Coordination Unit of Bandırma Onyedi Eylül University. Project Number: ….”) şeklinde veya benzer anlama gelecek bir ibarenin bulunması zorunludur. Aksi takdirde Komisyonun uygun görüşü ile yürütücü hakkında soruşturma açılması konusunda Rektöre bilgi verilir.

 

Süresi bitmiş projelerin sonuç raporları Alt Komisyonun önerileri dikkate alınarak komisyon tarafından sonuçlandırılır. Gerekirse revizyona gönderilir. Proje sonuç raporu kabul edilirse, proje başarılı ya da başarısız olarak kapatılır. Hedeflerine ulaşan projeler başarılı olarak, ulaşmayanlar ise başarısız olarak kapatılır. Kapatılan bir projenin sonuç raporunun ciltlenmiş ıslak imzalı hali ve CD/USB ortamına aktarılmış halinin en geç 1(bir) ay içerisinde BAP Koordinasyon Birimine teslimi ile proje sonuçlandırılır.

 

Yürütücülerin, komisyona sonuç raporu iletip projelerinin kapatılmasını talep etmeden üniversiteden herhangi bir sebeple ilişiklerinin kesilmesi veya emekli olmaları durumunda yürüyen projeleri resen kapatılır. Süresi dolan ve bekleme süresi aşılan, uyarılara rağmen proje yürütücüsü tarafından sonuç raporu iletilmeyen projeler de komisyon kararıyla resen kapatılır ve yönergede belirtilen yaptırımlar uygulanır.

 

Hayati tehlike arz eden sağlık problemleri veya vefat nedeniyle sonuçlandırılamayan projeler, ilgili bölümden projenin devredilmesine ilişkin bir talep gelmemesi durumunda komisyonun uygun görüşü ve Rektör onayı ile resen kapatılır.


Fotoğraflar